Український бургер за рік подорожчав на 42%
Про це у Фейсбуку пише генеральний директор Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.
Експерт оцінив бутерброд, для якого береться 40 грамів житнього хлібу і 40 грамів сала. Сьогодні його ціна в середньому по країні становить 3,4 грн.: 40 г чорного хлібу коштують 70 коп., а 40 г сала – 2,7 грн.
Торік таку канапку можна було зробити за 2,4 грн.: 40-грамова скибочка житнього хлібу коштувала 50 коп., а 40 грамів сала – 1,9 грн.
Отже, за рік бутерброд із салом подорожчав на 1 гривню або на 42%, підсумовує експерт.
Найдорожче українській бургер сьогодні обходиться в Києві – 5,1 грн., а найдешевше на Тернопільщині – 2,4 грн.