Путін публічно визнав використання російськими спортсменами допінгу

Неймовірно, але Росія офіційно та публічно визнала факти використання допінгу своїми спортсменами.

Те, що раніше так сумлінно заперечувалося владними структурами РФ, і що було очевидим для усієї спортивної світової спільноти, підтвердив Володимир Путін.

«Найголовніше полягає в тому, що ми повинні прислухатися, незважаючи на промахи в роботі незалежної комісії, прислухатися до того, що вона зробила, до результатів її роботи, повинні прислухатися до вимог WADA, тому що потрібно визнати, що у нас є достовірно виявлені випадки застосування допінгу, а це абсолютно неприйнятно», – цитує Путіна «Російська газета».

У той же час Путін заперечив існування у Росії державної підтримки використання допінгу спортсменами. Президент РФ висловив сподівання, що в країні буде налагоджена жорстка і ефективна система боротьби з допінгом.

Чому Росія дає «задню» у питаннях використання допінгу? Насправді все дуже просто – сотні спортсменів з РФ дискваліфіковані, у них відбирають медалі Олімпійських Ігор, чемпіонатів світу та Європи. Росію позбавляють права проводити міжнародні спортивні змагання, а ті, які все ж проводяться, ігнорують самі спортсмени. Як би не хотілося росіянам, але заперечувати очевидне нереально. Хоча б інколи потрібно говорити правду. Інакше Росія опиниться за бортом спортивних змагань.

Ярослав ТИММОШИК

Like

Редакція

Редакція “Українського репортера”


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *