На церемонії відкриття зимової Олімпіади-2018 Північна і Південна Корея пройдуть під спільним прапором

Північна і Південна Корея домовилися про те, що 9 лютого на церемонії відкриття зимової Олімпіади у південнокорейському Пхьончхані збірні обох країн пройдуть разом під спільним прапором (зображення Корейського півострова на білому фоні).

Про спільний виступ вдалося домовитися на перших з 2015 року переговорах Північної і Південної Кореї. Вони стартували 8 січня після того, як лідер КНДР Кім Чен Ин у своїй новорічній промові висловив бажання надіслати збірну країни на Олімпіаду.

Також на Іграх виступить об’єднана жіноча збірна двох Корей з хокею. Це активно критикують у Сеулі. Зокрема, тренер південнокорейської збірної заявляв, що об’єднання команд ставить хрест на шансах завоювати золоту медаль у цьому виді спорту.

Загалом КНДР відправить на Олімпіаду делегацію з 550 людей: 230 уболівальників, 140 артистів і 30 членів демонстраційної команди з тхеквондо. Плюс співробітники Національного олімпійського комітету і спортсмени.

На даний момент право виступити на Іграх собі забезпечили лише північнокорейські фігуристи – спортивна пара Тхе Ок Ем і Чу Сік Кім. 8 січня 2018 року МОК як виняток збільшив термін реєстрації на Ігри для атлетів з КНДР, оскільки через практично перервані контакти збірна країни пропустила термін подачі заявок, який закінчився 31 жовтня.

Точний термін, до якого північнокорейські спортсмени можуть подати заявки, не оголошений. Можливо, Міжнародний олімпійський комітет готовий чекати до самого старту Олімпіади.

Варто сказати, що збірні Північної і Південної Кореї вже тричі в історії Олімпіад проходили на церемоніях під об’єднаним прапором: у 2000 році на Іграх в Сіднеї, в 2004-му в Афінах і в 2006-му в Турині.

Like

Рост

Журналіст “Українського репортера”


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *