ФК “Металіст” відбирають у Курченка і повертають державі – Луценко

Харківський футбольний клуб і стадіон “Металіст” повертаються у власність держави. Про це Генеральний прокурор Юрій Луценко заявив у Харкові на спільному брифінгу з міністром юстиції Павлом Петренком.

“Він повертається від Курченка до держави. Далі, очевидно, виконавчі органи країни ухвалять рішення про його використання. Можливий варіант передачі в муніципальне управління, можливо, конкурс для інвесторів, можливо, інші варіанти, які вже знаходяться поза моєю компетенцією”, – сказав Луценко і додав, що “ФК “Металіст” тепер належатиме не втікачам-клептократам, а харків’янам. Відповідне рішення вже ухвалив суд.

“Це вже другий випадок спецконфіскації саме майна, не грошей. Першим був Одеський нафтопереробний завод“, – додав Луценко.

Нагадаємо, в 2005 році ФК “Металіст” придбав харківський бізнесмен Олександр Ярославський. У грудні 2012 року через конфлікт з мером Харкова Геннадієм Кернесом Ярославський продав команду. Головним інвестором клубу стала група компаній “ГазУкраїна-2009” під керівництвом Сергія Курченка, яка викупила клуб за суму майже 300 млн євро.

Після Революції Гідності Курченко втік до Росії, а влітку 2016 року через величезні борги перед футболістами, тренерським штабом і обслуговуючим персоналом ФК “Металіст” не пройшов атестацію для участі в чемпіонаті України з футболу сезону 2016/17 і втратив професійний статус.

Домашній стадіон клубу – обласний спортивний комплекс “Металіст”-  реконструйований до “Євро-2012”. Він розрахований на 38 633 глядачів і є третім за величиною стадіоном в Україні.

Like

Рост

Журналіст “Українського репортера”


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *