“Золотий відсоток” контролює 82% світових багатств. Що у планах мільярдерів

Майже 82% усіх статків, які з’явилися в 2017 році, належать 1% населення Землі. Решта 3,7 мільярда людей не отримали нічого. Про це йдеться у звіті організації Oxfam.

Зокрема повідомляється, що статки найбагатших людей планети торік зросли на $762 млрд. У 2017 році відбувся рекордний приріст кількості доларових мільярдерів. На даний момент доларовий капітал, який обраховується сумою з девятьма нулями, мають 2043 людини. Третина з них гроші отримала у спадок.

Прогнозується, що в наступні 20 років 500 найбагатших людей світу залишать своїм спадкоємцям майже $2,4 трлн. Ця сума перевищує ВВП Індії, де мешкають 3,3 млрд людей.

Oxfam, яка відома своїми лівими поглядами, критикує такий стан справ. На думку керівників організації, бум мільярдерів свідчить не про розквіт світової економіки, а про крах економічного порядку.

Заможна меншість має безпрецедентний вплив на політичні й економічні рішення. Насамперед це проявляється у тому, що багатії скорочують витрати, в першу чергу зарплати і податки, щоб збільшувати доходи акціонерів.

Oxfam закликає покласти край податковим пільгам для концернів і корпорацій. Водночас треба навести лад з офшорами, в яких багатії ховають свої гроші від оподаткування.

Топ-500 найбагатших людей світу. Ахметов єдиний представляє Україну в рейтингу Bloomberg

Like

Рост

Журналіст “Українського репортера”


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *