На яку суму можна привезти товарів до України

Верховна Рада обмежила безмитне ввезення товарів в Україну до трьох посилок на місяць, кожна вартістю до 150 євро. З четвертої посилки (скажімо, з товарами із закордонних інтернет-магазинів, наприклад, AliExpress) українцям доведеться платити податки, мито й акциз. Це випливає із законопроекту №6776-д, яким вносять зміни до Податкового кодексу України.

Текст правки, яка описує нові обмеження, звучить досить дивно і дозволяє припускати, що загальна вартість товарів у трьох посилках не повинна перевищувати 150 євро: “…ввезення на митну територію України на адресу одного одержувача (фізичної особи) у перших трьох міжнародних поштових та/або міжнародних експрес-відправленнях протягом одного календарного місяця товарів, сумарна фактурна вартість яких не перевищує еквівалент 150 євро, в одній депеші у міжнародних поштових відправленнях або в одному вантажі експрес-перевізника у міжнародних експрес-відправленнях.”

Раніше сумою в 150 євро обмежувалася вартість однієї посилки, щодня можна було отримувати по одній.

Обмеження на ввезення товарів в Україну діятимуть як при отриманні посилок, так і самостійному перетині кордону. Громадяни зможуть ввозити товари загальною вартістю до 1000 євро літаком і 500 євро (вагою до 50 кг) іншими видами транспорту за умови, що були відсутні в країні більше 24 годин і в’їжджають не частіше одного разу за 72 години.

Якщо ці часові норми не дотримуються – ввозити товари можна на суму до 50 євро. Зараз можна ввозити товари вартістю до 500 євро і вагою до 50 кг раз на добу.

Like

Рост

Журналіст “Українського репортера”


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *