Найбагатші люди світу. Рейтинг Forbes-2020

Список найбагатших людей світу знову, як і торік, очолив засновник компанії Amazon Джефф Безос.

Рейтинг мільярдерів склав журнал Forbes.

Видання зазначає, що товстосуми збідніли упродовж року на $700 млрд. Власників фінансових активів з дев’ятьма нулями стало на 58 менше, аніж торік. Сьогодні їх 2095 осіб. Вони володіють $8 трлн, а це на $700 млрд менше, ніж у 2019-му.

На карті світу, яку опублікував Forbes, зображено, з яких країн мільярдери.

Найбільше грошей у гаманці Джеффа Безоса – $113 млрд. Утім за рік він збіднів на $18 млрд, адже починаючи з лютого акції інтернет-рітейлера Amazon впали на 20% разом з усім фондовим ринком. На другому місці вже традиційно засновник Microsoft Білл Гейтс, який цьогоріч залишив пост глави компанії, маючи статки $98 млрд.

На третій сходинці – представник світу моди з компанії LVMH Бернар Арно, його статки – $76 млрд.

Засновник Фейсбуку Марк Цукерберг – сьома сходинка у списку мільярдерів.

Ілон Маск, засновник і глава компаній SpaceX, Tesla Motors, співзасновник Solar City і PayPal, – на 31-й сходинці в рейтингу.

Український мільярдер Рінат Ахметов – на 875-му місці. Раніше був на 272-ій позиції. За рік його статки скоротились із 6 млрд доларів до 2,4 млрд.

Другим найбагатшим товстосумом в Україні є власник групи компаній East One Віктор Пінчук (1,3 млрд доларів, за рік його статки зменшились приблизно на 100 млн доларів). У рейтингу він опустився із 1605-го на 1613 місце.

А ось гаманець співвласника групи “Приват” Геннадія Боголюбова за рік не потовстішав (оцінюється в 1,2 млрд доларів), зате Боголюбов піднявся у рейтингу із 1818-ї сходинки на 1730-ту.

Ігор Коломойський, про якого сьогодні багато говорять в Україні, має 1 млрд доларів (за рік його скарбниця зменшилася приблизно на 100 млн доларів). Він – на 1990-ій сходинці.

1990-те місце у переліку товстосумів разом з Коломойським розділяє Костянтин Жеваго (Ferrexpo) – 1 млрд доларів. За рік Жеваго втратив 500 тисяч доларів.

Власник агрохолдингу МХП Юрій Косюк опустився з 1605-го місця на 1851-ше. Його статки зменшилися з 1,4 до 1,1 млрд доларів.

Серед російських мільярдерів на першому місці президент «Норнікеля» й «Інтерроса» Владімір Потанін ($19,7 млрд). На другому – Владімір Лісін з $18,1 млрд. Леонід Міхельсон, засновник «Новатека», на третій сходинці –  $17,1 млрд. Четвертий і п’ятий рядки – Алєксєй Мордашов («Сєвєрсталь») і Вагіт Алєкперов («Лукойл»).

З відомих людей світу в цьому переліку є і П’єро Ларді Феррарі, спадкоємець автомобільного магната Енцо Феррарі, власник 10% в компанії “Феррарі” і її віце-президент.

Спадкоємиця німецького газетного магната Алєкса Шпрінгера Фріда Шпрінгер також у рейтингу мільярдерів.

Чеський прем’єр Андрей Бабіш, якого часто називають «чеським Трампом» або «чеським Берлусконі» також має тугий гаманець. Він є власником великої мережі агрохімічних підприємств, двох щоденних газет і радіостанції. Нещодавно відвідував Україну.

Читайте також:

 

 

Like

Редакція

Редакція “Українського репортера”


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *