На Святвечір перед Різдвом в українському ресторані у Дубаї встановили світовий рекорд

На Святвечір перед Різдвом в ресторані української кухні YoY у Дубаї встановили рекорд – виготовили найдовший у світі торт «Смерекова Хата».

Про це пишуть «Емірати Сьогодні».

За повідомленням, над адаптуванням традиційного рецепта торта «Смерекова Хата» (десерт із борошна, вершків та вишні) у ресторані працювали цілий тиждень, щоб зробити його якомога ніжнішим.

«Торт вийшов найдовшим не тільки в Дубаї (де полюбляють все найбільше, найвище та найкраще), а й у світі. «Смерекова Хата» довжиною 2,5 метри! Для його випікання було використано 4,5 кілограми борошна, 17 кілограмів сметани, 3 кілограми цукру та 10 кілограмів вишні», – пише видання.

Рекорд було зафіксовано 24 грудня о 20:00, після чого понад сотня гостей ресторану змогли насолодитися смаком цього десерту.

Того вечора вперше на The Point лунали українські колядки у виконанні унікального українського фольк-колектива «Щука-Риба» та відвідувачів ресторану. Молодіжний фольклорний гурт «Щука-Риба», який ще зовсім нещодавно виступав на центральному київському вокзалі, буде співати в YoY колядки та грати на старовинних музичних інструментах до 1 січня.

На заході був присутній третій секретар посольства України в ОАЕ Віталій Федянін, який зазначив, що Різдво Христове – одне з найбільших традиційних свят в Україні, яке символізує перемогу добра над злом, світла над темрявою.

«Ми не дозволимо російським окупантам забрати у нас цю віру та святковий дух Різдва, який ми особливо намагаємося передати нашим дітям. Перемога – наше головне бажання цього року», – наголосив дипломат.

Ресторан української кухні YoY у Дубаї у День святого Миколая відкрив двері для дітей української громади ОАЕ – на перший захід завітали учні українських шкіл вихідного дня «Софія» (Дубай) і «Дивосвіт» (Абу-Дабі).

Фото: Емірати Сьогодні

Like

Редакція

Редакція “Українського репортера”