Якою була церемонія закриття Олімпіади-2024

Олімпійські ігри у Парижі підійшли до завершення. У неділю, 11 серпня, відбулася церемонія закриття Олімпіади-2024.

Як і церемонія відкриття, закриття Олімпіади-2022 тривала понад дві години. І пройшла за участі спортсменів, які змагалися на Іграх у Парижі та залишилися у Франції на момент останнього змагального дня.

Церемонія закриття Олімпіади-2024 супроводжувалося урочистими заходами, які підготували організатори, зокрема світловими шоу, музичним супроводом.

На відміну від церемонії відкриття, що відбувалася у центрі Парижа та проходила на човнах по річці Сена, закриття проходило на арені “Стад де Франс”, де розігрувалися медалі з легкої атлетики.

Участь у церемонії закриття взяли й українські спортсмени. Прапороносцями були Людмила Лузан та Парвіз Насібов, срібні призери Ігор у Парижі.

Традиційний момент — нагородження призерів у бігу з марафону. Уперше в історії Олімпійських ігор нагороди у день церемонії закриття отримали саме представниці жіночого марафонського бігу, зокрема нідерландка Сіфан Хассан — чемпіонка Олімпіади-2024.

Один з яскравих моментів шоу церемонії закриття — участь людей у масках, які одягнули на флагшток прапор Греції, де і були започатковані Олімпійські ігри.

Традиційну промову висловив і президент Міжнародного олімпійського комітету Томас Бах. На цей раз він вийшов з провідними спортсменами Ігор у Парижі, зокрема дзюдоїстом Тедді Рінером, який став рекордсменом Олімпіади за кількістю “золота” у своєму виді спорту.

Олімпійський прапор передали Лос-Анджелесу, де відбудуться наступні Ігри.

Том Круз спустився з гори “Стад Де Франс”, щоб забрати олімпійський прапор.

Tom Cruise is lowered on the State de France during the 2024 Summer Olympics closing ceremony, Sunday, Aug. 11, 2024, in Saint-Denis, France. (AP Photo/Natacha Pisarenko)

Олімпійські ігри у Парижі — завершені!

Like

Редакція

Редакція “Українського репортера”


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *