Помірне споживання червоного вина може полегшити перебіг коронавірусу. До такого висновку дійшли дослідники канадського університету “Лаваль” (Laval University), передає tododisca.com.
За даними фахівців, червоне вино містить антиоксидант – ресвератрол, який ефективно протистоїть респіраторному дистрес-синдрому (частий супутник COVID-19), який є наслідком запального процесу в легенях.
Простіше кажучи, дистрес-синдром – це легенева недостатність, яка дуже часто супроводжує перебіг коронавірусної хвороби. Ресвератрол збільшує активність ферменту АСЕ2. Коли його вміст в організмі зростає, тяжкість синдрому легеневої недостатності знижується.
Крім червоного вина, ресвератрол міститься також в арахісі та фісташках, малині, чорниці, винограді й какао.