Дослідження канадських вчених: вино полегшує перебіг коронавірусу
Помірне споживання червоного вина може полегшити перебіг коронавірусу. До такого висновку дійшли дослідники канадського університету “Лаваль” (Laval University), передає tododisca.com.
За даними фахівців, червоне вино містить антиоксидант – ресвератрол, який ефективно протистоїть респіраторному дистрес-синдрому (частий супутник COVID-19), який є наслідком запального процесу в легенях.
Простіше кажучи, дистрес-синдром – це легенева недостатність, яка дуже часто супроводжує перебіг коронавірусної хвороби. Ресвератрол збільшує активність ферменту АСЕ2. Коли його вміст в організмі зростає, тяжкість синдрому легеневої недостатності знижується.
Крім червоного вина, ресвератрол міститься також в арахісі та фісташках, малині, чорниці, винограді й какао.