Боремося з вірусами – рецепт особливого супу із хроном
У холодний осінньо-зимовий період такий особливий суп із хроном чудово зігріє й допоможе дати відсіч усіляким вірусам та застудам.
Хрін давно використовується в українській кухні, але його рідко додають у супи. А дарма: він додає стравам пікантності!
Рецептом особливого супу з хроном ділиться Рrzyslijprzepis.
Інгредієнти:
1 літр курячого бульйону;
1 цибулина;
2 зубчики часнику;
1 столова ложка вершкового масла;
50 грамів шинки;
3 – 4 столові ложки тертого хрону;
4 картоплини;
1 маленька морквина;
4 – 5 столових ложок сметани;
сіль, майоран та перець – на ваш смак.
Приготування:
Спершу слід нарізати кубиками цибулю.
У каструлю з товстим дном додати вершкове масло та цибулю, злегка обсмажити її до золотавого кольору.
Шинку нарізати тонкими смужками, а часник подрібнити ножем.
Додати до цибулі нарізаний часник та шинку і також обсмажити.
Далі у каструлю слід покласти нарізану кубиками моркву і картоплю та обсмажте кілька хвилин.
Влити до овочів та шинки бульйон і варити, поки овочі не стануть м’якими.
Приправте сіллю, перцем та майораном.
Коли овочі зваряться, додайте хрін, доведіть до кипіння й зніміть суп із вогню.
Додайте до сметани 2 – 3 столові ложки гарячого супу (щоб сметана не згорнулася), перемішайте і вилийте в суп.
За бажанням до страви при подачі можна додати круто зварене яйце.
Смачного!