Збірна України з футболу вийшла на Євро-2024

Перемігши Ісландію у фіналі плей-оф відбору — 2:1, наша національна команда отримала право вчетверте поспіль виступити на чемпіонаті Європи. Після Євро-2012, Євро-2016 та Євро-2020 на Україну чекає Євро-2024.

26 березня національна збірна України в межах фіналу плей-оф кваліфікації Євро-2024 в польському Вроцлаві провела поєдинок проти команди Ісландії.

Посівши третю сходинку в групі С, синьо-жовті зберегли шанси на фінальний турнір. Наша команда потрапила до Шляху В плей-оф, у півфіналі якого вибила Боснію і Герцеговину (2:1). Тепер збірній України у фіналі протистояла Ісландія, яка здолала Ізраїль (4:1).

Поза заявкою на матч залишилися Караваєв, Попов, Піхальонок, Гуцуляк і Сікан. У порівнянні з поєдинком у Зениці з перших хвилин вийшли Маліновський, Циганков та Яремчук, а на лаві для запасних розпочали гру Зінченко, Зубков і Довбик.

Синьо-жовті активно почали поєдинок, проте з часом ісландці впоралися з натиском… На 30-й хвилині острів’яни доволі несподівано відкрили рахунок — Альберт Гудмундссон розвернувся біля півкола та влучно пробив у правий кут.

На 39-й хвилині наша команда забила після класної комбінації Судаков—Циганков –Яремчук, але гол скасували через офсайд у Віктора.

Українці активно розпочали другий тайм, і на 54-й хвилині зрівняли рахунок. У контратаці Судаков віддав діагональ на Циганкова, той змістився з флангу в центр і влучно пробив у дальній кут. Після цього синьо-жовті продовжили контролювати м’яч.

На 84-й хвилині забила збірна України – Судаков віддав на лінію штрафного, звідки ніким не прикритий Мудрик влучно пробив у лівий кут. Як виявилося, саме цей гол і вивів синьо-жовтих на чемпіонат Європи, четвертий для нашої національної команди в історії.

Фінальний турнір проходитиме в Німеччині із 14 червня до 14 липня. Збірна України виступить у групі Е, де протистоятиме Румунії (17 червня), Словаччині (21 червня) і Бельгії (26 червня).

Головний тренер національної збірної України Сергій Ребров прокоментував перемогу над командою Ісландії.

— Це дуже важлива перемога для всього українського народу, для наших воїнів. Я дуже радий за футболістів, тому що ці дві гри були дуже важкими й нервовими. І до, і після матчів ми говорили, що ці перемоги — для нашої країни, людей, захисників, які відстоюють нашу свободу. Кожен розуміє, наскільки важлива ця перемога, – сказав Сергій Ребров.

Результати жеребкування фінального турніру Євро-2024

Група А: Німеччина, Шотландія, Угорщина, Швейцарія.

Група В: Іспанія, Хорватія, Італія, Албанія.

Група С: Словенія, Данія, Сербія, Англія.

Група D: Польща, Нідерланди, Австрія, Франція.

Група Е: Бельгія, Словаччина, Румунія, Україна.

Календар матчів збірної України

17 червня. Румунія — Україна. Мюнхен. 16:00

21 червня. Словаччина — Україна. Дюссельдорф. 16:00

26 червня. Україна — Бельгія. Штутгарт. 19:00

Вказано київський час початку матчів.

Група F: Туреччина, Грузія, Португалія, Чехія.

Чемпіонат Європи триватиме із 14 червня до 14 липня 2024 року. Матчі прийматимуть Берлін, Дортмунд, Дюссельдорф, Гамбург, Гельзенкірхен, Кельн, Лейпциг, Мюнхен, Франкфурт-на-Майні та Штутгарт.

Інформація Української асоціації футболу

Фото Андрія Ющака

Like

Редакція

Редакція “Українського репортера”


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *