Збірна України з футболу програла Аргентині та вибула з Олімпіади-2024

Олімпійська збірна України поступилася Аргентині 0:2 у вирішальному матчі групового етапу футбольного турніру. Команда набрала 3 очки, посіла третє місце в групі B і завершила виступи на Олімпійських іграх.

Перший гол забив на 47-й хвилині Тьяго Альмада. Після початку другого тайму він підхопив м’яч, пройшов від центрального кола і з 20 метрів пробив у кут українських воріт. А на 90-й хвилині Клаудіо Ечеверрі зіграв на добиванні та зафіксував фінальний рахунок 2:0.

Як зауважили в Українській асоціації футболу, українці створили свій момент аж на 68-й хвилині, коли Дмитро Криськів здалеку перевірив Херонімо Рульї. Далі шанс упустив Ігор Краснопір, який пробив у суперника. Також Ніколас Отаменді заблокував спробу Олега Очеретька.

Після голу Ечеверрі українці відповіли ударами Владислава Велетня й Очеретька, але відіграти бодай гол не зуміли.

Збірна України з футболу вперше брала участь в Олімпійських іграх.

Улітку 2023 року Україна досягла історичного успіху — виборола для країни право вперше виступити на футбольному турнірі Олімпіади. Це сталося завдяки перемозі над Францією з рахунком 3:1 у чвертьфінальному матчі Євро-2023 та здобутій путівці до півфіналу. Україна потрапила до групи B разом з Аргентиною, Марокко та Іраком. Українську й аргентинську збірні вважали фаворитами цієї групи.

Проте вже в першому матчі українські футболісти програли команді з Іраку з рахунком 2:1. Далі українці зустрілися зі збірною Марокко, яку здолали з рахунком 2:1. Це була перша і поки єдина перемога української команди з футболу на Олімпіаді.

Перед вирішальним туром усі чотири команди в групі B набрали по три очки. Тож доля збірної України вирішувалась у протистоянні з Аргентиною 30 липня в Ліоні.

Футбол на Олімпіаді-2024
Учасники чоловічого футбольного турніру Олімпійських ігор 2024 року змагатимуться в період з 24 липня до 9 серпня у семи містах Франції: Парижі, Марселі, Ліоні, Бордо, Сент-Етьєні, Ніцці та Нанті.

Загалом у турнірі беруть участь 16 збірних:

Франція — як господар;
три команди представлятимуть Європу (Україна, Іспанія, Ізраїль);
три — Африку (Марокко, Єгипет, Малі);
три — Азію (Японія, Узбекистан, Ірак);
дві — Південну Америку (Парагвай, Аргентина);
дві — зону КОНКАКАФ (США, Домініканська Республіка);
одна — Океанію (Нова Зеландія);
до них приєднався переможець міжконтинентального плей-оф (Гвінея).
Формат олімпійського турніру традиційний: боротьба в чотирьох групах по чотири команди, по дві найсильніші виходять у плей-оф, потім — чвертьфінали, півфінали, матч за третє місце й фінал, який відбудеться 9 серпня на стадіоні «Парк де Пренс» у Парижі.

Like

Редакція

Редакція “Українського репортера”


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *