Вітаємо київське «Динамо» з перемогою!

В матчі 3-го раунду кваліфікації Ліги чемпіонів столичний клуб переміг нідерландський АЗ “Алкмар” з рахунком 2:0.

Як йдется на сайті Української асоціації футболу, “через травми футболістів стартовий склад киян був далеким від оптимального, передусім, у лінії захисту. У центрі діяли 18-річний Забарний, який дебютував в єврокубках, та номінальній лівий бек Миколенко, універсал Караваєв закривав лівий фланг. Навіть у запасі не виявилося одного з лідерів колективу — Циганкова.

Динамівці на початку зустрічі доволі високо зустрічали суперників, але це не стало проблемою для АЗ. Гравці нідерландської команди за рахунок індивідуальної майстерності та зіграності долали пресинг киян. Утім, уперед великими силами вони, як і кияни, не йшли, що було не дивно з урахуванням формату протистояння з одного матчу.

У результаті гра переважно складалася із силової боротьби в середині поля, яка проходила з перемінним успіхом.

Перехопити м’яч та провести контратаку біло-синім ніяк не вдавалося, що ж до позиційного наступу, то із цим також були великі проблеми. Гості ж більше володіли м’ячем та кілька разів небезпечно доставляли його до володінь Бущана. І лише під завісу тайму в підопічних Луческу пройшло кілька комбінацій попереду на швидкості, кульмінацією яких став удар Буяльського під поперечину із середньої відстані. Якби м’яч не влучив у голову Влаара, господарі цілком могли повести в рахунку.

Другий тайм проходив за іншим сценарієм, який було визначено на 49-й хвилині, коли кияни нарешті дочекалися помилки суперника. Буяльський перехопив передачу на половині поля АЗ, пройшов із м’ячем до штрафного та відпасував на Родрігеса, який невідпорно пробив під поперечину. 1:0.

Гості були змушені розкриватися, а віце-чемпіони України отримали простір для контратак, в яких двічі нагоду відзначитися втратив Супряга. Загрожували воротам АЗ й Буяльський із Де Пеною, у захисті ж кияни відіграли досить впевнено. А на 86-й хвилині долю протистояння фактично було вирішено, коли Шапаренко головою з передачі Кендзьори забив другий м’яч.

У складі «Динамо» в матчі взяли участь футболісти, що викликалися на останній збір національної команди України: Бущан, Миколенко, Караваєв, Сидорчук, Буяльський (гольова передача, жовта картка, замінений на 79-й хвилині), Шапаренко (гол, замінений на 90+1-й хвилині), Супряга (замінений на 74-й хвилині)”.

У раунді плей-офф кваліфікації Ліги чемпіонів «Динамо» зіграє з бельгійським «Гентом». Матчі відбудуться 22—23 вересня та 29—30 вересня (перша зустріч — на чужому полі).

«Гент» став суперником «Динамо» на стадії плей-офф кваліфікації ЛЧ. Матчі зіграють 22 і 29 вересня.

Фото az.nl

Like

Редакція

Редакція “Українського репортера”


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *