Відкриття Паралімпіади-2018: біатлоніст Лук’яненко проніс прапор України, з’явилися перші фото церемонії +ФОТО

У південнокорейському Пхьончхані триває церемонія відкриття 12-х зимових Паралімпійських ігор. Цьогоріч у змаганнях братимуть участь 567 спортсменів із 48 країн.

Сьогодні розпочинаються Паралімпійські ігри-2018. У цьогорічних змаганнях братиме участь рекордна кількість спортсменів, інформує Міжнародний паралімпійський комітет.

Паралімпійська збірна команда України одноголосно обрала своїм прапороносцем на церемонії відкриття XII Паралімпійських ігор багаторазового чемпіона та призера змагань з лижних перегонів та біатлону Віталія Лук‘яненка – передає “Ракурс”. Це будуть вже шості Ігри для 39-річного спортсмена, але честі стати прапороносцем паралімпійської збірної України Лук‘яненко удостоївся вперше.

Як зазначив президент Міжнародного паралімпійського комітету Ендрю Парсонс, це рекордна для паралімпійських змагань кількість учасників. До Ігор допущено також спортсменів із Росії, які виступатимуть під нейтральним прапором.

Вперше у цьогорічних зимових змаганнях візьмуть участь спортсмени із Грузії, Таджикистану, а також Північної Кореї. До п’ятірки найбільших делегацій за кількістю атлетів-учасників входять США— 68 спортсменів, Канада— 52, Японія— 38, Південна Корея— 36, Норвегія— 32.

Україна— на 11-му місці за кількістю спортсменів, що візьмуть участь у змаганнях. У складі команди —30 спортсменів, 10 з яких — спортсмени-лідери або ж гайди, які супроводжують незрячих спортсменів та атлетів з порушенням зору на трасі під час змагань.

Представники Південної Кореї, США, Норвегії та Канади змагатимуться в усіх шести спортивних дисциплінах. Спортсмени від України позмагаються у трьох дисциплінах: 19 спортсменів представлятимуть команду у лижних гонках та біатлоні. Один спортсмен — у сноуборді. Таким чином зимові Паралімпійські ігри в Пхьончхані поб’ють рекорд Нагано і Сочі за кількістю учасників змагань.

Like

Редакція

Редакція “Українського репортера”


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *