Відбір Євро-2024: збірна України з футболу поступилася італійцям

Збірна України з футболу в межах кваліфікації Євро-2024 провела виїзний поєдинок на міланському «Сан-Сіро» проти команди Італії.

Три дні тому підопічні Сергія Реброва відібрали очки в Англії (1:1), але сьогодні на них очікував не менш важливий матч із головним конкурентом за вихід із групи. Крім того, італійці перед своїми вболівальниками прагнули реабілітуватися за нічию з Північною Македонією, йдеться на сайті Української асоціації футболу.

Наставник збірної України зробив у стартовому складі три перестановки: травмованого Матвієнка замінив Кривцов, місце Яремчука посів Довбик, також з’явився Ярмоленко, а Мудрик залишився на лаві для запасних.

Господарі здорово розпочали поєдинок, навантажуючи нашу оборону своїми динамічними атаками. Спершу Ді Лоренцо з підбору пробив вище, потім Распадорі з убивчої позиції не влучив у ворота. Проте на 12-й хвилині Італія відкрила рахунок — Судаков послизнувся, і м’яч дістався Дзакканьї, який асистував Фраттезі.

Атаки «Скуадри Адзурри» продовжилися, зокрема небезпечний удар Барелли головою заблокував Забарний, також Распадорі після скидки партнера знову пробив вище. Проте на 29-й хвилині італійці знову відправили м’яч у сітку — після передачі-удару Дзаньйоло Фраттезі дивом уник офсайду та переграв Бущана.

Українці почали небезпечно відповідати лише ближче до перерви. Так, Судаков вивів Довбика на ударну позицію, але Доннарумма був на місці. Італія відповіла небезпечною атакою, яка завершилася ударом Распадорі в площину. І все ж на 41-й хвилині мети досягла комбінація саме збірної України. Довбик отримав м’яч у штрафному, обігрався з Ярмоленком, але не зміг пробити кіпера, проте за мить наш капітан скористався «подарунком» Дімарко й відіграв один гол.

Другий тайм синьо-жовті почали з кількох непоганих атак. Спершу італійці заблокували небезпечний удар Циганкова, пізніше Довбик увірвався до штрафного, але з гострого кута не влучив у ціль. Господарі відповіли класною атакою, коли Дзакканьї залишився сам на 11-ти метрах, але пробив кволо. На 59-й хвилині після помилки Бущана вже Распадорі опинився на ударній позиції, але блискуча реакція кіпера врятувала збірну України від гола.

Італійці продовжили домінувати, зокрема Скальвіні після кутового пробив над поперечиною, Дзаньйоло дальнім ударом перевірив Бущана. У наступній атаці вже Локателлі з кількох метрів поцілив у поперечину. На 77-й хвилині Бірагі зі штрафного пробив поруч зі стійкою.

Наприкінці матчу господарі зосередилися на утриманні рахунку. На 83-й хвилині синьо-жовті заробили небезпечний штрафний, але Мудрик пробив вище. Невдовзі Конопля після подачі Мудрика головою пробив поруч зі стійкою. В Італії небезпечно після кутового бив Ді Лоренцо. Уже в компенсований час Ванат завдав неточного удару здалеку. У підсумку результат на табло не змінився — 2:1 на користь італійців.

Українська асоціація футболу.

Фото Павла Кубанова.

 

Like

Редакція

Редакція “Українського репортера”


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *