Велоспорт: Олег Канака за рік зумів пробитися до когорти найкращих юніорів світу

16-річний юнак провів унікальний сезон, за підсумками якого очолив світовий рейтинг Міжнародного союзу велосипедистів (UCI).

Для Олега Канаки, студента Львівського училища фізичної культури, сезон 2017-го став по-справжньому унікальним.  Федерація велосипедного спорту України інформує: “Олег лише перебрався до категорії «юніори» й одразу наробив там справжнього шороху, зруйнувавши усі шаблони. Вже у першій своїй груповій гонці Канака здобув звання чемпіона Європи. Українець зумів випередити бельгійця Фабі Ван та представника Швейцарії Мауро Шміда.

А за місяць талановитий велогонщик переміг на чемпіонаті світу серед юніорів, випередивши представників Росії та Ірландії, в італійському Монтек’ярі.

Перемоги у цих змаганнях, а також в інших міжнародних гонках вивели Олега на перше місце світового рейтингу (UCI). Ось так, лише дебютувавши у категорії «юніори», Олег Канака став найкращим у світі. Це, справді, унікальний результат та унікальний сезон для юного велогонщика.

За словами тренера чемпіона Андрія Каргута, разом зі своїм підопічним вони вже сьогодні думають про перспективу. «Ставимо перед собою завдання не на рік. Підкоривши чемпіонат Європи та чемпіонат світу, впевнено готуємось до Олімпійських ігор», – розповів наставник Олега Канаки”.

Підготував Ярослав ТИМОШИК за матеріалами Федерації велоспорту України

Фото Олексія ІВАНОВА

На цю тему читайте також тут:

Like

Редакція

Редакція “Українського репортера”


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *