Вандали пошкодили пам’ятник Леоніду Жаботинському

У Запоріжжі невідомі пошкодили пам’ятник дворазовому олімпійському чемпіону Леоніду Жаботинському, який нещодавно встановили на Алеї Слави. З червоного гранітного постамента вандали відколупали бронзову зірку з прізвищем спортсмена, який прославив Запоріжжя на весь світ.

Нагадаємо, пам’ятник легендарному українському радянському важкоатлету Леоніду Жаботинському (1938-2016 рр.), який народився і мешкав у Запоріжжі, відкрили 26 жовтня. У Запоріжжі вже є вулиця Жаботинського і школа імені видатного спортсмена.

Бронзовий монумент силачеві у повний зріст (1,93 м) створив скульптор Ельданіз Гурбанов. Цей пам’ятник коштував міському бюджету 300 тисяч гривень.

Леонід Жаботинський – дворазовий абсолютний олімпійський чемпіон із важкої атлетики у суперважкій вазі (1964 і 1968), чотириразовий чемпіон світу (1964-66, 1968) і дворазовий чемпіон Європи (1966 і 1968), який встановив 17 світових рекордів.

У 2012 році Жаботинський заявив у інтерв’ю: “Я – українець, й усі свої перемоги присвятив Україні і тому місту, де я жив і живу зараз”.

Жаботинський є кумиром легендарного бодібілдера й актора Арнольда Шварценеггера. На запрошення Шварценеггера він відвідав США, де Арні йому сказав: “З самого дитинства я за тебе вболівав. Навіть під час токійської Олімпіади, хоча там виступали Шеманскі і Губнер. За них теж, звичайно, переживав, але мені чомусь хотілося, щоб виграв ти…”

Like

Рост

Журналіст “Українського репортера”


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *