Україну на зимовій Олімпіаді представляють 33 спортсмени

Наші олімпійці змагатимуться з кращими атлетами планети в 9 із 15 видів спорту. А саме: в біатлоні (11 спортсменів), фігурному катанні (4), санному спорті (6), фрістайлі (3), лижних гонках (4), гірськолижному спорті (2), сноубордингу (1), скелетоні (1) і лижному двоєборстві (1), – повідомляє сайт Національного олімпійського комітету України.

Цьогорічна команда є найменш чисельною за всю історію виступів України на білих Олімпіадах. У 1994-му році в Ліллегаммері виступало 37 українських атлетів, у Нагано-1998 – 56, у Солт-Лейк-Сіті-2002 – 68, у Турині-2006 – 52, у Ванкувері-2010 – 45, у Сочі-2014 — 43.

На попередніх шести зимових Іграх українці взяли лише сім нагород – по два золота і срібла й три бронзи. При цьому із Солт-Лейк-Сіті та Ванкувера команда взагалі поверталася без нагород.

На цьогорічній Олімпіаді в біатлоні Україну представлятиме 27-річна Юлія Джіма, олімпійська чемпіонка в естафеті в Сочі, у загальному заліку Кубка світу стала восьмою, і залишилася лідером української команди й на старті поточного сезону.

Також у цій команді за медалі боротимуться сестри Віта та Валентина Семеренко, Олена Підгрушна, Анастасія Меркушина, Ірина Варвинець, Дмитро Підручний, Артем Прима, Сергій Семенов, Володимир Семаков, Артем Тищенко.

У Фристайлі (аеробіці) Україну представлятимуть Олександр Абраменко, Ольга Полюк та Анастасія Новосад.

Сноубординг (гігантський паралельний слалом)

У цьому виді спорту Україну представлятиме Аннамарі Данча.

У 19-річному віці вона потрапила до 16-ки найкращих на дебютній для себе Олімпіаді у Ванкувері. Ще двічі вигравала срібло Всесвітньої універсіади.

У лижному двоборстві виступатиме Віктор Пасічник. Для нього це друга Олімпіада в кар’єрі.

Лижні гонки: вболіватимемо за Валентину Шевченко, Тетяну Антипенко, Марину Анцибор, Олексія Красовського, Андрія Орлика. У гірськолижному спорті виступлять – Іван Ковбаснюк та Ольга Книш.

Санний спорт – Антон Дукач. Олімпіада в Пхьончхані буде першою в кар’єрі Дукача, кажуть, що у нього великий потенціал.

У 2012-му Антон був четвертим на юнацьких Олімпійських іграх в Інсбруку (Австрія), в 2015-му став бронзовим призером юніорського етапу Кубка світу у Вінтенберзі (Німеччина), а наступного року в тому ж місті взагалі переміг на літньому Кубку Міжнародної федерації санного спорту.

Серед дорослих Антон теж має результати у межах першої 20-ки. Також у цьому виді спорту виступатимуть Андрій Мандзій, Олександр Оболончик, Роман Захарків та Олена Шхумова.

Скелетон. Наші надії на Владислава Гераскевича. Владислав – наймолодший у складі української збірної на Олімпіаді, (19 років), але до історії він увійде з іншої причини. Юний дніпрянин стане першим українським скелетоністом, котрий виступить на Олімпійських іграх.

Фігурне катання – Ярослав Паніот. Після здобутого на європейському юнацькому Олімпійському фестивалі-2013 у Брашові (Румунія) срібла про Ярослава заговорили як про одного з найталановитіших молодих фігуристів Старого Світу. У жіночому фігурному катанні виступить Анна Хниченкова.

У змаганнях з парного фігурного катання Україну представлятимуть Олександра Назарова та Максим Нікітін.

Назарова й Нікітін перейшли на повноцінно дорослий рівень лише нещодавно, а до того встигли виграти срібно першої юнацької Олімпіади у 2012-му, бронзу юніорського чемпіонату світу-2015 і золото Всесвітньої універсіади-2017.

Нагадаємо, що Олімпійські ігри 2018 пройдуть в Пченхані з 9 по 25 лютого.

Like

Редакція

Редакція “Українського репортера”


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *