У Японії вже двічі гаснув факел з олімпійським вогнем

Напередодні, 25 березня, у японській Фукусімі розпочалася естафета олімпійського вогню, почавши чотиримісячний відлік до першої Олімпіади, яку тут влітку проведуть в умовах глобальної пандемії.

Про це передає soranews24. Члени японської збірної команди із жіночого футболу запалили олімпійський факел вогнем, доставленим із Греції. До слова, вперше в історії олімпіад використали водневий факел, аби Ігри були безпечними для екології, адже він не дає викидів вуглекислого газу.

Естафета триватиме 121 день і пройде через 859 муніципалітетів у всіх 47 префектурах Японії. В забігу візьмуть участь близько 10 тисяч осіб.

Церемонія початку естафети пройшла у спортивному комплексі у Фукусімі, який було перетворено на тренувальний об’єкт для робітників, залучених до виведення з роботи пошкодженої у 2011 році ядерної станції, – йдеться у матеріалі.

Проте того ж дня, 25 березня, вогонь факела двічі згасав. Коли це сталося вдруге, вогонь не вдалося передати з факела на факел, при цьому учасник естафети не помітив цього і пробіг практично всю дистанцію. Естафету зупинили для запалення факелу.

Нагадаємо, Олімпіада в Токіо через пандемію перенесена з минулого року на цей і пройде з 23 липня по 8 серпня.

Like

Редакція

Редакція “Українського репортера”


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *