У Лукашенка можуть забрати проведення чемпіонату світу з хокею

Чемпіонат сіту з хокею у 2021 році заплановано провести на території двох країн – Білорусі та Латвії. Але чи погодяться спортивні функціонери влаштовувати змагання там, де править кривавий диктатор Лукашенко?

11 січня в Мінську пройшли переговори глави Міжнародної федерації хокею Рене Фазеля і  Олександра Лукашенка. Багато громадян республіки, які виступають проти Лукашенка, закликають перенести турнір з Білорусі. Так, письменник Саша Філіпенко опублікував відкритий лист Рене Фазель з вимогою перенести турнір, а Данія від імені всіх північноєвропейських держав пригрозила відмовитися від участі в першості.

Нагадаємо, що рішення про чемпіонат-2021 було прийнято 19 травня 2017 року на конгресі Міжнародної федерації хокею. Білорусь та Латвія вже приймали окремо чемпіонати світу, так у Білорусі проходив чемпіонат світу-2014, а у Латвії чемпіонат світу — 2006. 84-й чемпіонат світу з хокею із шайбою планується провести у Білорусі та Латвії 21 травня – 6 червня 2021 року. Матчі пройдуть у двох містах Мінську та Ризі.

Малюнок Андрія Петренка.

Читайте також:

Like

Редакція

Редакція “Українського репортера”


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *