Столичні “динамівці” перемогли грецьку команду і вийшли у плей-оф Ліги конференцій

Київське «Динамо» зуміло подолати третій раунд кваліфікації Ліги конференцій.

Тиждень тому підопічні Мірчі Луческу поступилися грецькому «Арісу» в Салоніках — 0:1. Номінально домашній матч-відповідь кияни проводили в рідному для їхнього румунського наставника Бухаресті.

У першому таймі біло-сині старалися контролювати м’яч, тоді як їхні суперники зосередилися на контратаках. Уже після першого свого моменту на 39-й хвилині «Аріс» відкрив рахунок — комбінацію за участю Моберга-Карлссона та Пальми завершив екс-гравець «Шахтаря» і «Дніпра-1» Джурасек.

Попри це, ще до перерви «Динамо» відігралося. Після витонченого пасу Сидорчука не менш ефектно головою переграв голкіпера Волошин. Для Назара це перший у кар’єрі гол у єврокубках.

На старті другого тайму ударом здалеку в площину відзначився Шапаренко, а греки відповіли небезпечною атакою, під час якої Моберг-Карлссон дивом не замкнув дальню стійку. Пізніше двічі повз ворота пробив Сидорчук. У суперника була неточна дальня спроба у виконанні Даріди.

На 77-й хвилині Ярмоленко перехопив м’яч перед чужим штрафним, але пробив точно в руки Хутесіотісу. Незабаром кіпер греків виручив і після класного удару Буяльського. І все ж на 85-й хвилині «Динамо» забило зусиллями гравців, що вийшли на заміну: Андрієвський виконав класну передачу із центра поля, а Караваєв у дотик замкнув.

Пізніше Андрієвський міг забивати й сам, але його удар зі штрафного потягнув Хутесіотіс, а Дячук після флангової подачі ледь не зрізав м’яч у власні ворота. Також у компенсований час після кутового пробачив «Динамо» Лейсманн.

Рахунок 2:1 на користь киян означав перехід матчу в додатковий час. На його початку Ярмоленко ледь не замкнув небезпечний простріл Діалло. Греки також регулярно загрожували воротам Бущана, однак пробити його не зуміли.

На 106-й хвилині «Аріс» залишився в меншості — другу жовту картку отримав Павичич. Однак «Динамо» в чисельній більшості забити не зуміло. Більше того, на 115-й хвилині Бущан урятував біло-синіх після удару Лейсманна після кутового.

У підсумку команди розсудила серія пенальті, де ключовим став промах Одубаджо — 6:5 на користь «Динамо». Тепер у плей-оф раунді Ліги конференцій біло-сині зустрінуться з турецьким «Бешикташем». Перший поєдинок динамівці проведуть на власному полі 24 серпня, матч-відповідь — у гостях 31 серпня.

Інф. Української асоціації футболу

Фото fcdynamo.com

Like

Редакція

Редакція “Українського репортера”


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *