Спортивний світ закликає усунути росіян від змагань

Допінговий скандал навколо росіян набирає обертів

20 національних антидопінгових агентств вимагають усунути всіх російських спортсменів від міжнародних змагань. Вимогу підписали антидопінгові організації Бельгії, Канади, Данії, Естонії, Фінляндії, Франції, Ірландії, Японії, Хорватії, Нідерландів, Норвегії, Польщі, Словенії, Іспанії, Швеції, Швейцарії, ПАР, Німеччини, США та Австрії.

До такої угоди організації прийшли під час зустрічі у Дубліні, на якій розглядали докази другої частини доповіді Річарда Макларена про вживання заборонених препаратів спортсменами з Росії. За словами глави Німецького антидопінгового агентства Андреа Гоцман, санкції повинні діяти, поки Росія не вживе заходів у боротьбі з допінгом в країні, що заслуговують на довіру та відповідають кодексу WADA.

Нагадаємо, що сьогодні російські спортсмени підозрюються у масштабному та системному вживанні заборонених препаратів, ініційованому на найвищому державному рівні. Росію вже позбавили кількох олімпійських нагород, права проводити міжнародні змагання, виключили зі списку Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій. Схоже, це лише початок боротьби спортивної світової спільноти проти нечистих на руку росіян.

Ярослав ТИМОШИК

Like

Редакція

Редакція “Українського репортера”


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *