Секс-скандал у спорті. Українська олімпійська чемпіонка заявила, що її зґвалтували у збірній СРСР

Українська гімнастка Тетяна Гуцу, яка у 90-х роках виступала за збірну СРСР, заявила, що в 1991 році, коли їй було 15 років, під час турніру в німецькому Штутгарті її зґвалтував партнер по команді, легендарний радянський гімнаст Віталій Щербо.

Про зґвалтування Гуцу написала в своєму Фейсбуку. Віталія Щербо вона називає “монстром, який тримав її у в’язниці страху впродовж багатьох років”. Знаменита гімнастка також стверджує, що про цей ганебний випадок знали інші члени збірної: Тетяна Торопова і Рустам Шаріпов. Однак вони промовчали і не стали на її захист.

Торопова якщо не заперечила факт зґвалтування, то заявила, що не знала про нього.

Тетяна Гуцу, яка народилася в Одесі, на Олімпіаді-92 у Барселоні в складі об’єднаної команди колишнього СРСР завоювала дві золоті, срібну і бронзову медалі зі спортивної гімнастики.

Її партнер по команді Віталій Щербо з Білорусії на Олімпійських іграх у Барселоні завоював шість золотих нагород і чотири бронзи. Він є 10-кратним чемпіоном Європи і 12-кратним чемпіоном світу.

Через рік після тієї Олімпіади Гуцу переїхала до США, де у Мічигані відкрила академію спортивної гімнастики “Tatiana Gutsu Gymnastics Academy“.

 

Тетяна Гуцу

Щербо також переїхав до США і в Лас-Вегасі відкрив гімнастичну залу “Vitaly Scherbo School of Gymnastics“.

Віталій Щербо

 

Like

Рост

Журналіст “Українського репортера”


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *