На Кріштіану Роналду чекає судовий процес через ймовірну несплату податків. На черзі Моуріньйо?

Судове засідання стосовно Роналду відбудеться 31 липня.

Влада Іспанії звинувачує зіркового футболіста «Реалу» у несплаті податків на суму понад 14 мільйонів євро. Правоохоронці інкримінують португальцю зв’язок з фіктивними компаніями, які допомагають приховати доходи.

Роналду та його адвокати усі звинувачення відкидають. Через цей скандал футболіст вже заявив, що не визнає себе винуватим і не має більше бажання залишатися в Мадриді. Він повідомив керівництво «Реалу» про своє бажання покинути клуб. 31 липня на Роналду чекає перше судове засідання у цій справі.

Нагадаємо, що це уже не перший в Іспанії суд над футболістами, яких підозрюють у несплаті податків. Наприкінці травня на лаві підсудних опинився одвічний конкурент Роналду за звання найкращого футболіста планети аргентинець Ліонель Мессі.

Йому інкримінували приховання 4 мільйонів євро податків. Щоправда, суд із Мессі обійшовся більш ніж ліберально. Футболіста засудили до 21 місяця в’язниці, але за ґрати Мессі не сів. Згідно з іспанським законодавством покарання за економічні злочини терміном, меншим за два роки, не передбачає ув’язнення обвинуваченого. Воно стає випробувальним терміном.

Нещодавно стало відомо, що подібний судовий процес може чекати і на Жозе Моуріньйо. Португальський тренер підозрюється у несплаті податків на суму 3 304 670 євро з 2010 по 2013 рік. У цей період він працював головним тренером мадридського «Реалу». За повідомленням іспанських ЗМІ, прокурор вже розпочав вивчення справи Жозе Моуріньйо.

Тренер може отримати звинувачення у несплаті податків «з метою отримання незаконних вигод» від доходу передачі своїх іміджевих прав.

Ярослав ТИМОШИК

Like

Редакція

Редакція “Українського репортера”


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *