“Ми грали краще і заслужили перемогу” – тренер “Динамо” про поєдинок в Будапешті

В Угорщині київське “Динамо” зіграло внічию з “Ференцварошем”. Це був поєдинок другого туру групового раунду Ліги чемпіонів .

“Команди продемонстрували доволі відкриту гру. За приблизної рівності у володінні м’ячем динамівці все ж набагато якісніше будували свої атаки, – йдеться на сайті Української асоціації футболу. – На 7-й хвилині господарі зуміли завершити свою комбінацію ударом, але Ісаель пробив безпосередньо в Бойка.

Кияни перший справжній момент створили на 19-й хвилині: Де Пена протягнув м’яч по флангу, Буяльський закинув у штрафний на Караваєва, той обіграв Харатіна та небезпечно пробив низом, і Дібус лише ціною великих зусиль врятував свої володіння.

Відкрили ж рахунок біло-сині після стандарту. Перший же кутовий на половині поля господарів завершився ударом Забарного, після якого м’яч влучив у руку Харатіна.

Арбітр призначив 11-метровий, який реалізував Циганков. Гравці «Ференцварошу» спробували відреагувати на пропущений м’яч, активізувавши свої наступальні дії, але наразилися на контратаку. Кендзьора запустив Буяльського у відрив правим флангом, Віталій свій прохід завершив націленою передачею на Де Пену, й уругвайський легіонер, попри невдалу спробу Ловренчича здійснити перехоплення, розстріляв ворота угорців. 0:2.

У другому таймі здавалося, що «Динамо» контролює гру. Підопічні Луческу розігрували багатоходові комбінації та нічого не дозволяли створити супернику. Але на 59-й хвилині проникаюча передача Зубкова знайшла Нгуена, який ударом із гострого кута переграв Бойка.

Після пропущеного м’яча кияни зосередилися на захисті та робили це впевнено. Але на 86-й хвилині Сидорчук отримав друге попередження за фол у центрі поля. У завершальні хвилини «Ференцварош» влаштував облогу штрафного майданчика біло-синіх та зрівняв рахунок: після розіграшу стандарту відзначився Болі. Були в господарів й інші шанси, але більше голів не відбулося. 2:2.”

Головний тренер київського “Динамо” Мірча Луческу прокоментував поєдинок в ефірі телеканалу Футбол 1:

“Ми зіграли дуже хороший перший тайм. У другому таймі не реалізували кілька підходів до воріт. Були хороші виходи 3 в 2, 4 в 3, але ми, на жаль, приймали неправильні рішення.

За рахунок індивідуальних якостей намагалися обігравати в той час, як потрібно було віддати пас. На жаль, ці шанси не були реалізовані. Ми не забили третій гол.

Ми домінували, але отримали перший гол. Після цього суперник відчув кураж і почав більше атакувати. Мені здалося, що був фол в атаці, коли Ференцварош забивав другий гол.

Шкода втрачених очок. Ми грали краще і заслужили перемогу. Через помилки в обороні й атаці, про які я говорив раніше, ми не змогли виграти цей матч. Взяли очко. Є домашня гра. Рухаємося далі.

Ми не збираємося здаватися, але в такій компанії з Ювентусом і Барселоною дуже складно грати. Наше завдання — грати навесні в єврокубках”.

Фото uefa.com

 

Like

Редакція

Редакція “Українського репортера”


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *