Матері Христини Тимановської вже телефонували з адміністрації Лукашенка

Матері білоруської легкоатлетки Христини Тимановської телефонували з адміністрації диктатора Олександра Лукашенка, заявив чоловік спортсменки Арсеній Зданевич у коментарі Tribuna.ua.

За словами Зданевича, «мамі Христини вже дзвонили з адміністрації Лукашенка, ставили якісь питання». Він сказав, що не знає подробиць розмови, але сам дзвінок був.

Чоловік Тимановської також спростував інформацію про те, що до матері спортсменки виїжджали силовики. Її батьки в коментарі Єврорадіо заявили, що у силовиків «немає до них питань», і спростували, що ті ними цікавляться.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба написав у Twitter, що його відомство робить усе можливе, щоб Зданевич почувався в безпеці, і надає йому необхідну допомогу. «Бажаю їм з дружиною успішно пройти всі випробування», — заявив Кулеба.

Арсеній Зданевич зараз перебуває в Україні – тут живуть його родичі. За його словами, він ухвалив рішення про виїзд за пів години.

Нагадаємо, що 1 серпня білоруська легкоатлетка Крістіна Тімановська заявила, що її насильно намагались відправити до Білорусі після того, як вона поскаржилась на тренерів білоруської національної команди на Олімпіаді. Легкоатлетка сказала, що боїться повертатись до Білорусі, бо там її можуть посадити до в’язниці, і попросила про допомогу японських правоохоронців.

2 серпня з’явилася інформація, що Тімановська попросила політичного притулку в Польщі, а її чоловік виїхав з Білорусі до Києва.

Польща видала спортсменці гуманітарну візу. Євросоюз привітав рішення Польщі і заявив, що спроба насильного повернення Тімановської до Білорусі – ще один доказ жорстоких репресій білоруського диктатора Олександра Лукашенка.

Міжнародний олімпійський комітет розпочав офіційне розслідування інциденту з легкоатлеткою і вимагає від національного олімпійського комітету Білорусі представити звіт до вечора 3 серпня.

Читайте також: 

Like

Редакція

Редакція “Українського репортера”


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *