Луганська “Зоря” святкує перемогу, а “Маріуполю” не пощастило

Увагу футбольних уболівальників було прикуто до поєдинків за участю українських команд на “шляху” до Ліги Європи. За путівки боролися луганська “Зоря” і “Маріуполь”.

“У матчі-відповіді третього відбірного етапу Ліги Європи «Зоря» здобула мінімальну перемогу над болгарським ЦСКА та пробилася до плей-офф раунду, – розповідає сайт Української асоціації футболу.

На початку матчу з болгарами на «Зорю» чекала неприємність — німецький легіонер Абу Ханна отримав пошкодження та залишив поле на ношах, тож наставникові Скрипнику довелося використати першу заміну. Гра проходила в не надто високому темпі, перші удари по воротах завдали луганці Юрченко та Кочергін. А на 22-й хвилині гості залишилися в меншості — за цей відрізок часу Туріцов устиг заробити дві жовті картки.

До завершення першого тайму Шевченку довелося рятувати команду після удару Евандро, також у болгар виникло ще кілька напівмоментів. У складі «Зорі» пострілом у площину воріт відзначився Михайліченко.

Розв’язка настала на 89-й хвилині, коли Хомченовський організував Русину вихід сам на сам. Перший удар Назарія на лінії відбив Альбентоса, однак другий уже ніхто заблокувати не зміг. На жаль, святкувати гол нападник побіг знявши футболку, тож отримав від арбітра друге попередження. Через вилучення Русин 22 серпня пропустить перший матч плей-офф раунду Ліги Європи, в якому «Зоря» зіграє в Барселоні з іспанським «Еспаньйолом»”.

А ось футболістам «Маріуполя» не пощастило. Вони грали з голландцями в Гаазі на штучному газоні, який для них не є звичним.

“Щодо «старту», то в голландців він виглядав так само, як і тиждень тому в Одесі. А от тренерський штаб «Маріуполя» вдався до деяких змін, які були спрямовані насамперед на підсилення атакувального потенціалу. Замість Чеха та Тищенка в півзахисті з перших хвилин вийшли Танковський із Кірюханцевим. У лінії оборони місце Горбунова зайняв Яворський.

Враховуючи, що АЗ домінував на полі навіть у виїзному поєдинку, неважко було спрогнозувати, що українській команді більшу частину ігрового часу доведеться провести в захисті. Але також було зрозуміло, що тільки відбиватися для маріупольців — заздалегідь програшна стратегія. І хоча насправді тиск алкмарців зі стартових хвилин зовсім не виглядав настільки потужним, як можна було очікувати, уже перший їхній момент завершився голом. Чоботенко з Яворським припустилися позиційної помилки, створивши в центрі захисту величезну вільну зону, якою скористався Стенгс. 1:0.

Від азовців тепер вимагалася відповідь, але все, що їм вдалося, — це кілька разів доправити м’яч до штрафного майданчика господарів. А під завісу першого тайму Оувеян завдав влучного удару із середньої відстані після масованої атаки господарів по центру. У другому таймі небезпечно пробивав по воротах Чурко (сейв Бізота), натомість АЗ після кутового забив ще раз. А потім стався ще й прикрий автогол Яворського. Поразка з рахунком 0:4, і «Маріуполь» припиняє виступи в Лізі Європи”.

Фото zarya-lugansk.com

Like

Редакція

Редакція “Українського репортера”


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *