Ліга Європи без “Динамо”. Кияни не потішили грою

У заключному турі групового етапу Ліги Європи київське «Динамо» зіграло внічию зі швейцарським «Лугано» й завершило виступ у турнірі.

Для проходу до наступного раунду біло-синім була необхідна тільки перемога. За них через дискваліфікацію не могли зіграти Сидорчук, Вербич і Шабанов. Також відзначимо повернення у ворота Бущана. У «Лугано» також вистачало кадрових проблем, які накладалися на відсутність турнірної мотивації, тож «Динамо» в останньому турі розраховувало на позитивний результат.

Українці з початку зустрічі заволоділи ініціативою, часто били по воротах, однак у площину не влучали. Постріл Миколенка заблокували, Бєсєдін спочатку пробив вище, а згодом трохи не встиг на простріл Віталія. На 31-й хвилині Артем упустив найкращий момент у таймі, коли з кількох метрів не влучив у порожні ворота. Також варто відзначити штрафний удар Циганкова над «дев’яткою» й гол Буяльського, не зарахований через офсайд.

«Лугано» майже нічого не показувало в атаці, але на 45-й хвилині скористалося втратою концентрації обороною «Динамо». Дальмонте прорвався правим флангом і навісив, а Араторе відкрив рахунок. Одразу ж міг відновити рівновагу Караваєв, але після рикошету м’яч пролетів повз ворота.

У другому таймі малюнок гри не змінився. Шанс змарнував Караваєв, який не зумів точно замкнути простріл на дальній стійці. Незабаром захисник «Лугано» в останній момент завадив відзначитися Попову. На 61-й хвилині «Динамо» знову ледь не забило, коли м’яч після удару Буяльського влучив у стійку, а Бєсєдін не зумів добити.

Наприкінці зустрічі да Кошта вступав у гру кілька разів, виручивши після ударів Циганкова, Соля й Буяльського. У компенсований час Циганков таки пробив голкіпера суперників, однак більшого кияни не досягли. Тож — 1:1 і підсумкове третє місце у групі, яке означає завершення для «Динамо» єврокубкового сезону.

Інформація Української асоціації футболу

Ліга Європи. Груповий раунд. 6 тур

«Динамо»: Бущан, Кендзьора (Цітаішвілі, 64), Попов, Кадар, Миколенко, Караваєв, Шепелєв, Буяльський, Де Пена (Гармаш, 77), Циганков (к), Бєсєдін (Соль, 81).

Запасні: Бойко, Шапаренко, Андрієвський, Сирота.

Тренер: Олексій Михайличенко.

«Лугано»: да Кошта, Кустодіо, Яо, Сульмані, Дапрела (к), Обексер, Ловрич (Чрнігой, 84), Гвідотті (Вечей, 55), Дальмонте (Марич, 64), Холендер, Араторе.

Запасні: Бауманн, Боттані, Лаванші, Сасере.

Тренер: Мауріціо Якобаччі.

Арбітр: Аліяр Агаєв (Азербайджан).

Попереджені: Гвідотті (17), Обексер (67), Вечей (77), да Кошта (90).

Фото fcdynamo.kiev.ua.

Like

Редакція

Редакція “Українського репортера”


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *