Ліга Чемпіонів: воротар «Ліверпуля» дарує титул «Реалу»

Дві безглузді помилки воротаря Каріуса перекреслили весь яскравий сезон команди Юргена Клопа. “Реал” тричі поспіль стає найкращим клубом Європи.

Київ став свідком неймовірно драматично за своїм сюжетом фіналу. Травми, ранні заміни, фатальні помилки та гол красень – усе це яскраво вписалось у драматургію матчу.

Команди розпочали без розвідки і перші хвилин 20 грали без центру поля. Суперники діяли швидко та динамічно. “Ліверпуль”, як усі й очікували, зробив ставку на стартовий натиск, змусивши “Реал” більше концентруватися на захисті. Щоправда, попри доволі активну у гру у виконанні обох команд, гольових моментів у першому таймі було обмаль. У “Реалу” найгострішим став удар Роналу після проходу правим флангом – вище воріт. “Ліверпуль” відповів небезпечним пострілом Александр-Арнольда…

Ключовий момент першої половини гри стався на 30-й хвилині. Рамос у боротьбі із Салахом потягнув останнього за руку, а потім прокотився всім тілом по плечі лідера «червоних». Зі сльозами на очах єгиптянин залишив поле – травма не дозволила продовжити гру. Відсутність головного бомбардира, як показала гра, стала великим мінусом для команди Клоппа. До того Салах був чи не найактивнішим у складі британців: багато рухався, відкривався за спини захисників, створював тиск на оборону “Реалу”. Без нього “Ліверпуль” втратив швидкість, динаміку та варіативність в атаці.

Щоправда за вісім хвилин команди зрівнялись за травмованими футболістами. Карвахаль невдало приземлився післ єдиноборства і теж не зміг продовжити матч. Це був третій фінал ЛЧ для захисника Реала, і кожного разу він отримував травму. Денні, як і Салах, зі сльозами на очах пішов до роздягальні.

Чи то травма Салаха вибила “Ліверпуль” із колії, чи “Реал” у першому таймі не вмикався на повну, але друга половина гри була за «вершковими». У другій атаці після перерви команда Зідана могла забивати, але Іско влучив у поперечину. А потім за справу взявся фатум. Тоні Крос закинув довгий пас на Бензема, але француза випередив голкіпер «червоних» і зафіксував м’яч. Подальшу логіку дій Каріуса пояснити складно. Кіпер намагався швидко розпочати атаку і… вкинув м’яч точно на ногу нападника “Реала”, від якої «круглий» закотився у ворота. Про таке кажуть – «епічний фейл» і з цим важко не погодитись.

До честі “Ліверпуля” «червоні» досить швидко відігрались. Після подачі кутового Ловрен виграв верхову боротьбу, а Мане випередив Наваса – 1:1. Британські фани затягнули свою “You’ll Never Walk Alone”, команда Клоппа явно ожила і, що називається, повернулася до гри. Проте не надовго.

У середині тайму Зідан випустив Гарета Бейла і ця заміна виявилася вирішальною. Вже за кілька хвилин валлієць забив фантастичний м’яч. Марсело подав з лівого флангу до штрафного, де Бейл, стоячи спиною до воріт, виконав неймовірний удар у падінні через себе. М’яч залетів у порожній кут. Фантастика!

“Ліверпулю” потрібно було відігратися, але у діях мерсиайдіців уже не було того запалу, як першому таймі. Не вистачало сил, швидкості та нестандартних дій у середині поля. Хоча свій шанс «червоні» мали, але удар Мане з-за меж штрафного майданчика прийняла на себе стійка.

Остаточно поховала надії команди Клоппа на Кубок чергова помилка голкіпера. Бейл наважився на дальній удар, м’яч летів по центру і прямо в руки Каріусу, але воротар примудрився знову впіймати «мишу». М’яч, вдарившись в руки кіпера, залетів у ворота. Ця помилка остаточно добила футболістів з туманного Альбіону. У них вже не було ні сил, ні натхнення, аби за 7 хвилин, що залишалися до кінця матчу, спробувати створити диво.

“Реал” втретє поспіль виграв Лігу Чемпіонів. Команда зіграла у свою гру: де потрібно – потерпіла, свої моменти реалізувала. Команда Зідана не провела видатного матчу і не награла аж на три забиті м’ячі, але досвід, можливість посилити гру з лави запасних, індивідуальна майстерність взяли своє.

“Реал” – “Ліверпуль” 3:1

“Реал”: Навас – Карвахаль (Начо, 37), Варан, Рамос, Марсело – Модріч, Каземіро, Крос – Іско (Бейл, 62) – Бензема (Асенсіо, 89), Роналду

“Ліверпуль”: Каріус – Александр-Арнольд, ван Дейк, Ловрен, Робертсон –
Вейналдум, Хендерсон, Мілнер (Джан, 83) – Салах (Лаллана, 31), Фірміно, Мане

Голи: Бензема, 51, Бейл, 64, 83 – Мане, 55.


Ярослав ТИМОШИК

Фото із сайту ТСН

https://prosport.tsn.ua/sport/slozi-futbolistiv-ta-lyapi-vorotarya-yak-real-rozibravsya-z-liverpulem-u-finali-ligi-chempioniv-1161882.html

 

Like

Редакція

Редакція “Українського репортера”


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *