Ліга чемпіонів: “Динамо” в Барселоні заслуговувало на нічию

В іспанській Барселоні київські “динамівці” поступилися легендарному футбольному клубові з мінімальним рахунком.

Це був матч чергового раунду Ліги чемпіонів.

“На початку зустрічі гольові моменти біля воріт «Динамо» виникали майже кожної хвилини, – йдеться в матеріалі на сайті Української асоціації футболу. – Рахунок було відкрито з 11-метрового. Попов сфолив проти Мессі, і сам Ліонель реалізував пенальті. У наступних атаках блаугранас Педрі пробив у поперечину, а Грізманн не влучив у відкритий ближній кут. Після стартового відрізку інтенсивність атакувальних дій господарів дещо знизилася. Захищатися динамівцям стало не набагато легше, але вони принаймні зуміли хоч ненадовго перевести гру на половину поля суперника та виконати два небезпечні стандарти.

Починаючи ж із середини тайму біло-сині взагалі освоїлися на полі «Камп Ноу» й почали все частіше наближатися до воріт тер Штегена. Ударів у виконанні киян, щоправда, було небагато, але один із них цілком міг завершитися голом: на 35-й хвилині Буяльський із флангової передачі Кендзьори пробивав головою, і німецький голкіпер «Барселони» лише якимось дивом відбив м’яч. До перерви ще встиг продемонструвати реакцію й Нещерет, який упорався з дуже небезпечними пострілами Педрі та Фаті.

На початку другого тайму підопічні Луческу стали діяти ще сміливіше. Циганков обіграв Жорді Альбу й опинився перед тер Штегеном, але кіпер вчасно вийшов із воріт та перекрив напрямок для удару. Кендзьора після кутового спрямував м’яч до сітки, але гол зараховано не було через те, що траєкторія подачі перетнула лицьову лінію. На 53-й хвилині кияни втратили ще один шанс. Родрігес із Супрягою втекли в контратаку, Владислав опинився на вістрі й завершував її, але тер Штеген знову врятував свою команду.

Господарі відповіли своєю атакувальною серією. Нещерет потягнув удари Мессі зі штрафного у верхній кут та Серхі Роберто впритул, але Піке головою з передачі Фаті пробив бездоганно. 2:0. Циганков мав шанс одразу ж скоротити відставання, але знову не переграв тер Штегена. Але з третьої спроби Віктор усе ж оформив свій гол, зігравши на добиванні після удару Вербича. 2:1.

У час, що залишився, шанси відзначитися мали обидві команди. Нещерет продовжував демонструвати чудову реакцію, втратили свої нагоди й динамівці. У підсумку відкритий та видовищний поєдинок приніс мінімальну перемогу каталонцям”. 2:1.

Головний тренер київського “Динамо” Мірча Луческу в ефірі телеканалу “Футбол 1” прокоментував результат матчу:

-Ми зробили гарну роботу, але, на жаль, почали дуже недобре. Дозволили їм наблизитися до нашого майданчика, зробили той фол… Коли мова йде про Мессі, дуже складно його блокувати. Мені помічники сказали, що пенальті не зовсім справедливо призначений. Однак після нього ми почали грати набагато краще, мали багато можливостей, виходів віч-на-віч. Але відсутність досвіду тут зіграла важливу роль, тому ми не змогли реалізувати ці моменти.
Думаю, ми заслуговували на нічию, але з огляду на всі факти та умови, в яких ми грали, я задоволений грою хлопців. Хочу відзначити дебют Нещерета, який виконав фантастичні сейви як кількісно, так і якісно. Це дало впевненість команді, дуже хороший дебют для нього, враховуючи, що перші два воротарі через “ковід” були відсутні.

Фото uefa.com

Like

Редакція

Редакція “Українського репортера”


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *