Колегу Платіні заарештували за підозрою в корупції

У європейському футболі знову виник скандал, пов’язаний із нечистими на руку функціонерами. Цього разу на гачок попався президент Іспанської футбольної федерації Анхель Марія Вільяр.

За повідомленням видання El Pais, Вільяра заарештували за підозрою у розкраданні коштів та фальсифікації документів, пов’язаних з організацією футбольних матчів. Разом із Вільярою опинитися у буцегарні ризикує і його син Горка, якого разом із батьком заарештували сьогодні вранці. Вочевидь, корупція є сімейною справою не лише в Україні…

Анхель Марія Вільяр – в минулому професійний футболіст, який очолював Іспанську футбольну федерацію з 1988 року. Він також виконував обов’язки президента УЄФА, поки тривало слідство над тодішнім очільником організації Мішелем Платіні.

Як відомо, в результаті розслідування француза звинуватили у корупції та відсторонили від футбольної діяльності на чотири роки.

Наразі Анхель Марія Вільяр та його юристи від коментарів утримуються. Нагадаємо, що саме за керівництва підозрюваного у корупції чиновника відбулися найбільші футбольні звитяги іспанців на європейській та світовій арені. Саме при Вільярі «червона фурія» виграла чемпіонат світу 2010 та Євро-2012.

Ярослав ТИМОШИК

Like

Редакція

Редакція “Українського репортера”


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *