Футбол: головна команда здобула четверту перемогу поспіль

Вітаємо гравців національної збірної з футболу з упевненою перемогою. У Вільнюсі команда Андрія Шевченка здобула четверту перемогу поспіль у рамках кваліфікаційного турніру чемпіонату Європи.

Як розповідає Українська асоціація футболу, ” у стартовому складі синьо-жовтих звертали на себе увагу кілька змн порівняно з попередніми матчами. Нарешті повернувся до основи збірної Андрій Ярмоленко, який через травму не грав за національну команду майже рік. З’явився з перших хвилин правий захисник Болбат, який непогано виглядав останнім часом у складі «Шахтаря». Водночас у запасі опинилися Коноплянка з Караваєвим, які не мають нині достатньої ігрової практики.

Незважаючи на незвичне покриття, українська збірна з перших хвилин налагодила контроль м’яча та нав’язала супернику свою гру. Литовці самі певною мірою цьому сприяли, припускаючись чималого браку під час передач у простих ситуаціях. Перевага гостей втілилася у швидкий гол…

Забитий м’яч майже не вплинув на малюнок гри. Українці продовжували тримати хід подій під контролем. Спроби литовців нав’язати силову боротьбу й завдяки цьому отримати перевагу залишалися марними, синьо-жовті навіть у повільному темпі створювали моменти за рахунок технічної майстерності та поставленої командної гри. Другий гол став наслідком вдало застосованого пресингу. Помилку господарів використав Марлос, який забив свій дебютний м’яч за українську збірну. 0:2.

У другому таймі синьо-жовті продовжували домінувати на полі. І не вмикаючи максимальних обертів, їм вдавалося надовго затискати господарів поблизу їхніх воріт, розігруючи комбінації навіть безпосередньо у штрафному майданчику суперника. Один із численних моментів використав Маліновський, завдавши фірмового гарматного удару в нижній кут воріт”.

Коментар головного тренера національної команди України Андрія Шевченка:

— Попереду на нас чекають три поєдинки, в яких стоїть завдання набрати максимум очок, що дозволить нам потрапити на чемпіонат Європи. Потім ми подивимося, яке місце посядемо, оцінимо нашу гру, перспективи. Уже після цього можна буде будувати якісь плани. Головне завдання ми ще не вирішили, тому буде неправильно заглядати так далеко.

Євро-2020. Кваліфікаційний турнір. Група B

Литва —Україна — 0:3 (0:2)

Голи: Зінченко (7), Марлос (27), Маліновський (62).

Литва: Зубас, Міколюнас, Гірдвайніс, Паліоніс, Воробйовас, Шимкус, Вербіцкас, Жулпа, Матулевічюс (Кукліс, 63), Голубіцкас (Сливка, 52), Черних (к) (Лаукжеміс, 68).
Запасні: Черняускас, Шеткус, Клімавічюс, Янкаускас, Казлаускас, Вайткунас, Андрюшкявічюс, Петравічюс, Баравікас.
Тренер: Вальдас Урбонас.

Україна: Пятов (к), Миколенко, Кривцов, Матвієнко, Болбат, Степаненко, Маліновський (Безус, 80), Ярмоленко (Циганков, 60), Зінченко, Марлос, Яремчук (Мораес, 65).
Запасні: Паньків, Соболь, Бурда, Коноплянка, Пластун, Буяльський, Коваленко, Караваєв, Лунін.
Тренер: Андрій Шевченко.
Арбітр: Ірфан Пельто (Боснія і Герцеговина).
Попереджений: Миколенко (73).

Фото Павла Кубанова, сайт Української асоціації футболу

Like

Редакція

Редакція “Українського репортера”


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *