Тренер Мірча Луческу добалакався – румуну показали на двері

Рішення про дострокове розірвання угоди з Луческу прийняла Рада директорів футбольного клубу.

Опальний та гострий на язик екс-наставник «Шахтаря» Мірча Луческу зумів протриматися в російському клубі «Зеніт» всього один рік. 28 травня Рада директорів клубу звільнила румунського фахівця. Керівництво «Зеніту» не зупинив навіть факт солідної грошової компенсації за дострокове розірвання угоди. За попередньою інформацією, пітерський клуб повинен виплатити Луческу близько 10 мільйонів євро.

Луческу, окрім негативних результатів, добряче попсував репутацію команди з міста на Неві. «Зеніт» під керівництвом Мірчі посів 3 місце у чемпіонаті Росії та вилетів на ранній стадії плей-оф з Ліги Європи. Єдиний виграний трофей румунським тренером в Санкт-Петербурзі – суперкубок Росії.

Такі мізерні результати не задовольнили ні керівництво, ні вболівальників «Зеніту». Більш того, всього за рік роботи Луческу умудрився налаштувати проти себе та команди ледве не всю футбольну Росію. Румун часто критикував суддів, натякав, що його команду спеціально «зливає» керівництво РФС, скандалив з журналістами, називаючи їх «тупими».

«Зеніт» при Луческу став насмішкою для фанатів інших команд, які відверто глузували з румуна, утворюючи різноманітні перформанси на трибунах – вивішували дотепні банери, скандували смішні кричалки. Усе це негативно вплинуло на репутацію «Зеніту» – керівництво клубу не витримало і звільнило Луческу.

Сьогодні головним претендентом на заміну Луческу називають італійського фахівця Роберто Манчіні. Щодо самого Луческу, то румун може продовжити кар’єру в Туреччині. Стамбульський «Галатасарай» має намір запропонувати Мірчі посаду генерального директора.

Ярослав ТИМОШИК

Like

Леонід Фросевич

Головний редактор “Українського репортера”


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *