Національна збірна з футболу не змогла обіграти навіть казахстанську команду

Футбол, який продемонстрували українські футболісти 31 березня, викликав велике і глибоке розчарування мільйонів уболівальників.

Від “Українського репортера” зазначимо: дуже прикро, що наші спортсмени не розуміють, що вони представляють велику і вільнолюбиву країну, що це велика честь і безмежна довіра – виходити на поле у футболці з написом “Україна”. Вони повинні були битися як леви. До останнього! Натомість ми побачили… котиків, які не бігають, а майже пішки ходять по полю, не вміють забивати голи.

Утім, ось про перебіг гри у статті на сайті Української асоціації футболу:

“Матчем із казахстанською збірною синьо-жовті завершили березневу програму відбору чемпіонату світу в Катарі. Після нічиїх із Францією та Фінляндією команда Андрія Шевченка розділила очки із черговим суперником, – 

-Казахстанська збірна очікувано глибоко сіла в захисті, і більшість часу українці проводили в позиційному нападі. За перші 15 хвилин матчу господарі кілька разів могли розраховувати на вдале завершення своїх зусиль попереду, коли зі штрафного пробивав Маліновський, а Мораес завдавав ударів після передач Зінченка та Маліновського, але акцентовано пробити в рамку не вдавалося.

Проте це вдалося Яремчуку. Після перехоплення в центрі поля синьо-жовті швидко розіграли комбінацію, і Роман відзначився після пасу Зінченка. 1:0.

Поступаючись у рахунку, внести перелом у хід гри казахстанці не змогли. Натомість у захисті гості часто не встигали за опонентами, і моменти біля воріт Покатілова продовжували виникати регулярно.

Зінченко ще раз вивів Яремчука на завершальний удар, але цього разу форвард схибив, а Мораес, перебуваючи в кількох метрах від воріт, пробив у захисника. Міг відзначитися навіть Кривцов, який після розіграшу штрафного не влучив у ціль. А перед перервою кількох сантиметрів, аби стати автором голу, не вистачило Зінченку. Загалом кожен із 14-ти ударів, що завдали синьо-жовті в першому таймі, був наслідком чітко розіграної комбінації або стандарту та ніс певну загрозу.

Продовжувала створювати моменти збірна України й у другому таймі. Чудову нагоду збільшити рахунок втратив Мораес, який пробив у голкіпера з близької відстані, а з пострілом Яремчука впорався Покатілов. А потім один із небагатьох контрвипадів казахстанців приніс їм успіх. Синьо-жовті дозволили опонентам розіграти комбінацію біля свого штрафного, і Мужиков пробив під стійку. 1:1.”

Головний тренер збірної Андрій Шевченко після матчу, відповідаючи на запитання журналістів, сказав:

“Я не можу сказати, що сьогодні в нас не виходила гра в атаці, ми погано тримали м’яч або жахливо оборонялися. Те саме стосується й попереднього поєдинку. У нас є моменти, які ми недогравали. Ми повинні із цим розібратися. Ми вже говорили про це з хлопцями після матчу з фінами. Зараз із Казахстаном пропустили м’яч у контратаці.

Знову ж таки — нереалізація моментів. Я в перерві сказав хлопцям, що не можна доводити до такого, моменти треба використовувати. Із трьох-чотирьох шансів потрібно закінчувати гру, а ми створюємо 10—12 і забиваємо один м’яч… Сьогодні нас підвела реалізація, однозначно. Але ми розуміємо, що це індивідуальна майстерність.

Неправильно звинувачувати футболіста в тому, що він не забив. Безперечно, він хотів це зробити. Тому закривати комусь шлях я не стану. У мене є претензії щодо інших моментів. Щодо концентрації, структури нашої гри. Тому що є моменти, коли гравці можуть собі дозволити випасти із цієї структури.

Це найважливіше для нас. У мене буде серйозна розмова з деякими. Але однозначно серйозно карати нікого не будемо. Утім, конкуренція буде. Якщо футболіст утратить бажання, вміння й буде програвати конкуренцію, він не буде грати”.

Фото Павла Кубанова

Like

Редакція

Редакція “Українського репортера”


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *