Написи “Слава Україні!” і “Героям слава!” будуть на футболках гравців національної збірної (+відео)

Союз європейських футбольних асоціацій (УЄФА) погодив форму збірної України для виступу на чемпіонаті Європи 2020.

Президент Української асоціації футболу Андрій Павелко у Фейсбуку вже продемонстрував форму, у якій на Євро-2020 будуть грати футболісти національної збірної країни. На футболці розмістили силует України разом з окупованим Росією Кримом, а також написи: “Слава Україні!” і “Героям слава!”.

Головним атрибутом форми наших футболістів стане оберіг і символ, дорогий серцю кожного українця, – зазначає Анжрій Павелко.  “Це найцінніший для всіх нас обрис нашої країни. Єдиної і неподільної батьківщини з Кримом, Донецьком, Луганськом, Києвом, моїм рідним Дніпром, Львовом, Одесою і усіма містами і селами, де головною мелодією з дитинства є мелодія національного гімну. Де на “Слава Україні!” відповідають гаслом “Героям слава!” і яке тепер також буде на формі та надихатиме наших футболістів на нові перемоги.

Ми віримо, що силует України додасть сил гравцям, адже вони битимуться за всю Україну. А вся Україна, від Севастополя і Сімферополя до Києва, від Донецька і Луганська до Ужгорода підтримуватиме їх у кожному матчі. Це надзвичайно важливо і для футболістів, які дуже хвилюються і мріють виступити якнайкраще на Євро-2020, і для мільйонів наших вболівальників, які вірять у команду Андрія Шевченка. Футбол і національна збірна — єднають Україну! Слава Україні!”

Матчі Євро 2020 триватимуть з 11 червня до 11 липня 2021 року. На турнірі зіграє і національна збірна України.

1 червня тренер команди Андрій Шевченко оголосив склад збірної на Євро 2020. До нього увійшло 26 гравців, із них 18 – представники чемпіонату української Прем’єр-ліги, восьмеро – легіонери.

На чемпіонаті Європи у групі С Україна стартує 13 червня, суперник – Нідерланди. За чотири дні українці зіграють проти команди Північної Македонії, а завершать груповий етап Євро 2020 21 червня грою проти збірної Австрії.

Команди, що посіли перші два місця у групі, автоматично класифікуються в 1/8 фіналу турніру. У плей-оф також вийдуть чотири найкращі збірні (відповідно до загального рейтингу збірних під час жеребкування фінального раунду), які посядуть на груповому етапі Євро 2020 третє місце.

Like

Редакція

Редакція “Українського репортера”


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *