Оголошено дати проведення Національного проєкту “Українська пісня 2024”

Після успіху «Української пісні 2023», яка зібрала у Львові близько 5000 слухачів і акумулювала кошти на закупівлю медичного обладнання для госпіталів Запоріжжя, наступного року проєкт буде ще масштабнішим.

Національний проєкт «Українська пісня / Ukrainian Song Project 2023» став найпотужнішою музичною подією в Україні від початку повномасштабного вторгнення росії до України. Шестигодинний пісенний марафон зібрав на FESTrepublic у Львові безпрецедентну для часу великої війни кількість слухачів – близько п’яти тисяч. Чим «Українська пісня» вкотре підтвердила власний статус найбільшого проєкту україномовної музики в нашій країні, який уже роками успішно творить нову музичну історію України.

Хедлайнерами «Української пісні / Ukrainian Song Project 2023» були NK, KAZKA, TVORCHI, Jerry Heil, Злата Огнєвіч, SOWA, TAYANNA, Анна Буткевич, MARIETTA, ALEKSEEV, Арсен Мірзоян та інші. Спеціальним гостем пісенного марафону став народний артист України Іво Бобул, який того дня святкував свій 70-річний ювілей, тож «Многая літа» співакові заспівала кількатисячна аудиторія. Ведучими події виступили Тимур Мірошниченко та Ольга Цибульська.

Національний проєкт «Українська пісня» долучається до ініціативи Благодійної організації «Благодійний Фонд Козицького», щоб втілити прохання госпіталів Запоріжжя щодо купівлі медичного устаткування, яке рятуватиме життя нашим воїнам, а саме: два дефібрилятори, два монітори та одного електрокарідіографа. Крім того, на саму подію у Львові організатори запросили військових із сім’ями, дітей-сиріт, людей з інвалідністю та інші соціально незахищені верстви населення.

Генеральним спонсором проєкту-2023 виступила компанія «Космолот», яка як соціально відповідальний бізнес багато робить для нашої спільної перемоги. За перший квартал 2023 року COSMOLOT відрахував 255 млн. грн. до держбюджету та 18 млн. грн. до благодійних фондів. Крім того, компанія «Космолот» самостійно закупила тактичне та захисне спорядження для ЗСУ на 7 млн. грн.

Традиційно «Українська пісня / Ukrainian Song Project» збирає на одній сцені найяскравіших представників української музичної індустрії, а разом із ними – нове покоління артистів, даючи їм шанс яскравого дебюту. Молоді виконавці та гурти проходять ретельний відбір. Цього року до оргкомітету проекту надійшло понад 200 заявок. З них журі обрало до фіналу вісьмох: Oks, Polina Dashkova, YAGODA, T.HUTSULS, 7TEEN’S, YOGEN, ZELENOOKA і ZHURAVEL. У день масштабного концерту у Львові було визначено переможця – ним стала співачка YAGODA. Як приз вона отримає продюсування пісні і підтримку від «Української пісні».

Сьогодні музика докорінно змінилася. Вона стала зброєю. Вона додає нам наснаги для опору лютому ворогові, надихає та підіймає наш дух, – каже генеральний продюсер Національного проєкту «Українська пісня / Ukrainian Song Project» Тарас Курчик. – Напівзабуті пісні набувають нового змісту та сенсу. Музика стала одним із символів незламності духу та сили українського народу. Крім того, зʼявилося багато й нових пісень у ці нелегкі для країни часи. Деякі композиції ми мали змогу почути на «Українській пісні 2023».

Організатори уже оголосили дати проведення «Української пісні / Ukrainian Song Project – 2024» – вона відбуватиметься два дні поспіль: 15 та 16 червня 2024 року на локації FESTrepublic у Львові. Крім того, наступного року проєкт має намір розширитися на закордонну аудиторію.

Галина ГУЗЬО

Like

Редакція

Редакція “Українського репортера”


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *