“Україна. Їжа та історія” – українську книгу номіновано на міжнародну премію Gourmand Awards
Історико-гастрономічне видання “Україна. Їжа та історія” потрапила у дві номінації міжнародної премії Gourmand Awards.
Про це повідомляє Український Інститут.
Зазначається, що видання про кулінарні традиції кожного регіону України отримало номінації у категоріях «Історія кулінарії» та «Східна Європа».
Як повідомили в Українському Інституті, який разом із проєктом “їzhakultura (їжа культура)” видав книгу, потрапити у список нагород Gourmand Awards складає всього 1%.
Започаткована у 1995 році, премія обирає найкращі книги про культуру споживання їжі та напоїв у всьому світі.
До видання “Україна. Їжа та історія” ввійшли рецепти популярних і незвичайних страв української та кримськотатарської кухонь, історії та розповіді про культуру їжі та гостинності в Україні. Над книгою працювала команда шеф-кухарів і дослідників гастрономічних студій з різних регіонів України.
“Україна. Їжа та історія” – перше видання, яке представляє розмаїття кухні України в регіональному, національному та смаковому вимірі.
Книга видана українською та англійською мовами. Електронна версія книги доступна на сайті Українського інституту.
Проєкт “їzhakultura (їжа культура)” має на меті розвивати та популяризувати дослідження харчової культури в Україні.