В Україні заборонять використовувати пальмову олію у харчовій промисловості

Верховна Рада схвалила в першому читанні законопроект №3871 “Про внесення змін до деяких законів України щодо заборони використання пальмової олії у виробництві харчових продуктів” авторства Олега Ляшка, який, судячи з назви, передбачає заборону використання пальмової олії у виробництві продуктів.

Метою законопроекту є пряма заборона використання пальмової олії у виробництві харчових продуктів,  молока та молочних продуктів та встановлення адміністративної відповідальності за правопорушення.

Посадових осіб підприємств, установ і організацій, громадян – власників підприємств чи уповноважених ними осіб, які допустили використання пальмової олії, штрафуватимуть на суму від двадцяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (340-1700 грн). За повторне правопорушення штрафуватимуть на суму від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (1700-3400 грн).

“Властивості пальмової олії та її жирних кислот підвищувати рівень холестерину в крові та провокувати розвиток атеросклерозу, тромбозу судин, захворювань серця, ожиріння роблять пальмову олію шкідливим продуктом  у харчуванні людини. Але, незважаючи на це, вона широко застосовується в Україні при виробництві харчових продуктів, зокрема молочної продукції та кондитерських виробів в якості замінника дороговартісного масла, що впливає на здешевленні виробництва,” – йдеться у пояснювальній записці.

Rost

Журналіст “Українського репортера”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

ten − 5 =