«Шахтар» переманив із «Динамо» двох тренерів

Володимир Самборський та Олександр Ситник відтепер навчатимуть азам футболу дітлахів з академії донецького клубу.

Перехід у стан «лютого футбольного ворога» – справа у сучасному футболі не надто поширена. Тим дивнішим є рішення двох успішних, молодих тренерів академії «Динамо» перейти на роботу у донецький «Шахтар».

Олександр Ситник та Володимир Самборський працювали в юнацькій команді «Динамо-U-15», яку зробили чемпіоном України. Тепер разом з ними до «Шахтаря» перейшли ще й п’ятеро їхніх вихованців.

Чому «Динамо» відпустило своїх тренерів разом із молодими футболістами до донецького клубу – справжня загадка.

Тим більше, що Ситник і Самборський, як прийнято говорити, динамівці до мозку кісток. Обоє є вихованцями славнозвісної академії Павла Яковенка, яка свого часу зібрала найталановитішу молодь на теренах колишнього СРСР. У тій команді грали такі відомі в майбутньому футболісти, як Артем Мілевський, Олександр Алієв, Григорій Ярмаш, Дмитро Воробей.

Ситник та Самборський пройшли усі сходинки системи «Динамо», однак за першу команду так і не зіграли. На рахунку Ситника 12 матчів (2 голи) за дубль «Динамо», 50 матчів (7) за «Динамо-2», 40 (2) за «Динамо-3». Самборський зіграв за «Динамо-2» 23 матчі, за «Динамо-3» 13(3).

Через травми обоє дуже рано – у 26 років – завершили професійну кар’єру та розпочали працювати дитячими тренерами у столичному клубі. І працювали досить успішно до останнього часу.

Відтак «Шахтар» отримав двох прогресивних, молодих (хлопцям по 32 роки) і талановитих дитячих тренерів – фахівців, яких не так багато в Україні. А на додаток «гірники» поповнили склад своєї академії п’ятьма 15-річними гравцями, чемпіонами України.

Ярослав ТИМОШИК

Like

Редакція

Редакція “Українського репортера”


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *