Гімнаст Олег Верняєв – спортсмен року в Україні

Таку нагороду атлет отримав у номінації «Спортсмен року» за версією загальнонаціонального проекту «Людина року».

Найкращим українським спортсменом 2016 року став Олег Верняєв, повідомляє НОК України. Для гімнаста минулий рік був дуже успішним. Олег – один з лідерів збірної України зі спортивної гімнастики – здобув дві нагороди на Олімпійських іграх у Ріо: «золото» у вправі на брусах та «срібло» в індивідуальному багатоборстві.

Медалі, здобуті в Бразилії, стали своєрідною «вершиною» для Верняєва, хоча сам Олег уже кілька років поспіль є одним з найкращих спортсменів у світі. Він неодноразово перемагав на чемпіонатах світу та Європи зі спортивної гімнастики, привіз золоті нагороди з Європейських ігор, які відбувалися у Баку, та тріумфував на Універсіаді в Кванджу два роки тому.

Рідко коли Олег повертається з міжнародних змагань без медалей. Наприклад, в лютому цього року на змаганнях в Ісландії Reykjavik International Games Верняєв здобув аж сім нагород, п’ять з яких були найвищого ґатунку.

Можна сміливо стверджувати, що звання «Спортсмен року», здобуте Верняєвим, справедливо та закономірно. Окрім Олега за версією «Людини року» до трійки призерів у номінації «Спортсмен року» увійшли: срібний призер Ріо-2016 в кульовій стрільбі Сергій Куліш та олімпійський чемпіон з веслування на каное Юрій Чебан.

Здобуття почесної нагороди стало не єдиною приємною новиною для Олега Верняєва. За словами начальника управління молоді та спорту КМДА Олексія Трофимова, у квітні спортсмен отримає квартиру. «Мер Києва Віталій Кличко напередодні виїзду збірної України на Олімпійські ігри пообіцяв, що після повернення з Ріо-2016 столична влада надасть нашим провідним спортсменам квартири.

Тож хочу повідомити, у квітні буде зданий будинок і виділені квартири для наших гімнастів Олега Верняєва та Ігоря Радівілова», – розповів Олексій Трофимов. Він також додав, що житло у цьому будинку отримають й інші призери та фіналісти літньої Олімпіади в Ріо-де-Жанейро.

Ярослав ТИМОШИК

Like

Редакція

Редакція “Українського репортера”


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *