«Динамо» перемогло «Янг Бойз» та гарантувало вихід із групи

Для киян матч у Швейцарії видався не з простих, та все ж підопічні Хацкевича зуміли здобути мінімальну перемогу.

«Янг Бойз» – «Динамо» 0:1

«Янг Бойз»: Фон Бальмос – Мбабу, Нуху, Фон Берген, Лотомба – Сулеймані, Ебішер, Соу, Фасснахт (Шик, 81) – Нсаме (Нгаламеу, 73), Ассаль.

«Динамо»: Бущан, – Кендзьора (Кравець, 46), Віда, Хачеріді, Піваріч – Корзун, Гармаш, Буяльський (Шепелєв, 87) – Морозюк, Гонсалес – Мораес.

Гол: Буяльський, 70.

Незважаючи на усі кадрові проблеми та досить невиразну гру, особливо в першому таймі, «Динамо» зуміло здобути важливі три очки та за два тури до завершення групової стадії забезпечити собі путівку до плей-оф.

З перших хвилин «молоді хлопці» взялися демонструвати, «хто в домі господар». Швейцарці домінували протягом тривалого часу, багато били по воротах (13 ударів за тайм проти 3 у киян), грали широко та з розмахом. У перші тридцять хвилин гри «Динамо» більше захищалося і майже не думало про атаку.

Господарі втратили дві чудові нагоди, аби забити. На 16-й хвилині після подачі кутового Нуху влучив у стійку, а Нсаме, який опинився першим на добиванні, пробив у партнера по команді. Киянам відверто пощастило зберегти свої ворота «сухими» у цьому епізоді. Ще одну небезпеку власних воріт динамівці створили собі самі. Віда у підкаті перервав небезпечний простріл, але м’яч рикошетом від хорвата ледь не залетів у наші ворота. Знову пронесло.

Ближче до кінця тайму підопічні Хацкевича відсунули гру від власних воріт та навіть могли забити. Мораес після подачі Морозюка бив п’ятою – м’яч з лінії воріт вибив захисник швейцарців.

У перерві Хацкевич замінив захисника Кендзьору на нападника Кравця. Ця заміна дала чітко зрозуміти – «Динамо» хоче перемогти. Взагалі Хацкевич імпонує своїм бажанням переломлювати хід гри, якщо щось іде не за його планом. Не вперше тренер «Динамо» вдається до подібних замін, і це інколи приносить позитивний результат.

Другий тайм «Динамо» провело значно краще. Кияни сміливіше діяли у відборі, активніше грали у центрі поля. Такої переваги швейцарців, яку мав «Янг Бойз» у перші 45 хвилин гри, вже не було.

Одразу після відновлення гри Буяльський вивів на ударну позицію Кравця – Артем пробив над «дев’яткою». Та свій момент «Динамо» все ж зуміло реалізувати на 70-й хвилині. Гонсалес використав помилку молодого захисника суперників, який не розрахував відскоку м’яча. Хавбек киян зробив швидкий ривок, заволодів м’ячем і відпасував на Буяльського. Віталій на прийомі прибрав захисника і з лівої пробив точно у нижній кут. 0:1 – «Динамо» витиснуло максимум з тих небагатьох моментів, які створило.

У гостей залишалося багато часу, аби відігратись, і вони за будь-яку ціну прагнули це зробити. Гравці «Янг Бойз» здійснили справжню навалу: удари, подачі, кутові, закидання на нападника. Та дуже вдало діяв воротар «Динамо» Бущан, для якого цей матч став дебютним у єрокубках. Георгій здійснив кілька видовищних сейвів і залишив свої ворота «сухими».

Таким чином, набравши 10 очок у 4 матчах Ліги Європи, «Динамо» гарантувало собі вихід з групи. Тут, правда, немає чому дивуватися – після жеребкування кияни були відвертими фаворитами квартету. У двох матчах, що залишились зіграти, Хацкевич може сміливо давати шанс молоді та спокійно готуватися до єврокубкової весни. А ще краще – сконцентруватися на чемпіонаті України. Там у киян не все так добре, як у Лізі Європи.

Ярослав ТИМОШИК

Like

Редакція

Редакція “Українського репортера”


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *