Норвезькі вчені виявили, що риб’ячий жир є дієвою профілактикою коронавірусу

Науковці з Норвегії вважають, що регулярне вживання риб’ячого жиру може стати дієвою профілактикою коронавірусу.

Норвезькі дослідники збираються розпочати одне з найбільших клінічних випробувань у країні, щоб відповісти на це питання, йдеться в прес-релізі Університетської лікарні Осло, – повідомляє sciencenorway.

“Попередні дані нашого поточного дослідження COVID-19, Koronastudien, свідчать про те, що споживачі риб’ячого жиру можуть мати знижений ризик COVID-19 і менший ризик важких наслідків захворювання, якщо вони інфіковані”, – говорить Арне Сораас, лікар-науковець кафедри мікробіології Університетської лікарні Осло.

Дослідники мають намір провести експеримент із залученням 70 000 добровольців. Це найбільш масштабний експеримент в історії країни, йдеться на сторінках видання. Норвезькі дослідники напередодні з’ясували, що люди, які регулярно приймають риб’ячий жир, рідше страждають від зараження COVID-19.

«Жирні кислоти Омега-3 та вітамін D, які містяться в риб’ячому жирі, дуже корисні для попередження інфекцій дихальних шляхів та COVID-19», — зазначила Арне Сораас, одна з керівників проекту. Додатковий експеримент за участі великої кількості людей допоможе точно встановити, чи дійсно існує профілактичний ефект від риб’ячого жиру.

Like

Редакція

Редакція “Українського репортера”


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *