Виступи українських спортсменів на Олімпіаді: здобутки та невдачі

У Парижі тривають головні спортивні змагання.

Про підсумки четвертого дня Олімпіади у Парижі повідомляють НОК України та Суспільне.

Так, до 1/4 фіналу боксерського турніру у ваговій категорії до 80 кг сьогодні вийшов українець Олександр Хижняк. 28-річний представник Полтави в 1/8 фіналу переміг угорця Філіпа Акілова.

Тенісистка Марта Костюк здобула вольову перемогу в третьому раунді одиночних змагань. У трьох сетах українка обіграла восьму ракетку світу, грекиню Марію Саккарі. Костюк у чвертьфіналі зустрінеться з Донною Векич, яка в 1/8 фіналу вибила другу ракетку світу Коко Гофф.

Водночас інша наша тенісистка Еліна Світоліна поступилася переможниці цьогорічного Wimbledon Барбарі Крейчіковій і завершила виступи на Олімпійських іграх у Парижі.

Вікторія Ус пройшла до півфіналу веслувального слалому на каное. Сталося це за результатами кваліфікації. 31-річна Вікторія Ус виборола ліцензію за підсумком чемпіонату світу-2023 у Лондоні. Для українки Олімпіада-2024 стала третьою у кар’єрі, однак досі Ус не здобувала медалей у дисциплінах з веслування. Зокрема, найкращим результатом на каное є топ-8 у Токіо-2020.

У складному трисетовому матчі інша наша тенісистка – Еліна Світоліна -поступилася переможниці цьогорічного Wimbledon Барбарі Крейчіковій і завершила виступи на Олімпійських іграх у Парижі.

Українські шпажистки завершили виступи на Олімпійських іграх-2024 з фехтування. Свій другий турнір у Парижі «синьо-жовті» провели в командному розряді, посівши рекордне шосте місце – це найкращий результат України в історії олімпійських командних змагань на шпазі. Досі «синьо-жовті» не фінішували вище восьмої сходинки (2012, 2016).

Наша команда шпажисток у складі Влади Харькової, Олени Кривицької, Джоан Фейбі Бежури та Дарʼї Варфоломеєвої в 1/4 поступилася китайській команді.

Збірна України з футболу завершила виступи на Олімпіаді-2024 з футболу після поразки від Аргентини в матчі вирішального, третього туру групової стадії — 0:2.

В Парижі (Франція) у середу, 31 липня, будуть розіграні чергові 19 комплектів нагород. У п’ятий змагальний день відбудуться старти в 25-ти видах спорту, в 11-ти з яких визначаться переможці та призери Ігор-2024.

Українські спортсмени виступлять в 8-ми видах спорту: кульова стрільба, стрибки у воду, академічне веслування, плавання, академічне веслування, веслувальний слалом, спортивна гімнастика, теніс, бокс.

Нагадаємо: Україну представляють 140 атлетів, які змагаються у 23-ох видах спорту. Олімпіада-2024 триватиме до 11 серпня.

Фото: НОК України

Like

Редакція

Редакція “Українського репортера”


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *