Секрети молодості. Вчені довели, що велоспорт уповільнює старіння

Британські вчені довели, що заняття велоспортом уповільнюють процеси старіння. У дослідженні науковців з Бірмінгемського університету та Королівського коледжу Лондона взяли участь 125 любителів крутити педалі (84 чоловіки і 41 жінка) у віці від 55 до 79 років. До експерименту не допустили курців, тих, хто вживає багато алкоголю, і мають високий артеріальний тиск.

Чоловікам дали завдання проїхати 100 км за 6 годин 30 хвилин, а жінкам подолати відстань у 60 км за 5 годин 30 хвилин. Потім взяли у них аналізи і порівняли з даними 130 людей, які не займаються спортом регулярно (75 людей у віці 57-80 років і 55 – у ​​віці 20-36).

Результати експерименту показали, що любителі роверів навіть у похилому віці не втратили силу і м’язову масу, у них був низький рівень жиру та холестерину в крові, а у чоловіків – відносно  високий рівень гормону тестостерону.

На думку вчених, велоспорт підвищує активність тимусу, або вилочкової залози, яка відповідає за імунну систему – там стовбурові клітини перетворюються на Т-лімфоцити. З віком тимус зменшується у розмірі, але у літніх велосипедистів він виробляє майже стільки ж корисних для імунної системи клітин, як у молодих.

Like

Рост

Журналіст “Українського репортера”


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *