Паралімпієць Олег Іваненко із Броварів підкорив Ла-Манш і встановив рекорд

Броварчанин Олег Іваненко – паралімпієць та рекордсмен відомий на всю Україну, (після отриманої в юності травми, змушений пересуватися виключно на інвалідному візку), пропливши 62 кілометри за 18 годин Ла-Маншем – встановив рекорд.

Як повідомляє Погляд, учора близько 13:00 години (за Києвом) Олег Іваненко – людина з інвалідністю, розпочав заплив через протоку Ла-манш для встановлення рекорду. Вперше людина з інвалідного візка, в якої не працюють ноги та майже не працюють руки, за допомогою одного біцепса повинна була здолати 32 км водного шляху.

Сказати, що було складно, не сказати нічого… Стихія стримувала броварчанина і низькою температурою, і вітром, і хвилями, але цілеспрямованість чемпіона ніщо не могло зупинити. Подолано майже вдвічі більшу дистанцію.

“Друзі! Вітаю вас з нашою спільною перемогою! Є рекорд Світу! Ла-Манш підкорений!”, – написав на сторінці у Фейсбуку Олег Іваненко. “І можна сказати, що навіть двічі. За 18 годин безперервного запливу я подолав 62 кілометри. А це майже в два рази більше ніж передбачалося, якби ми пливли по прямому курсу. Але через сильні течії і вітер довелося йти галсами. Звідси і вийшла така протяжність запливу. До ночі температура повітря впала майже до +12, піднявся сильний вітер і пішли хвилі. Але навіть при такій протяжності нашого шляху до французького берега ми не допливли всього 8 кілометрів. Почався відплив і ми потрапили в сильну течію, яка навіть найбільш підготовлений паралімпієць подолати не зможе. Тому було прийнято рішення повертатися в англійський порт. Дякую вам всім за підтримку! Вона мені давала сили. І ми разом перемогли! Слава Україні!”.

 

Like

Редакція

Редакція “Українського репортера”


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *