Олімпійський день українських спортсменів. Підсумки

Сьогодні на Олімпіаді в Парижі відбулося чимало спортивних поєдинків. І ось як виступили посланці нашої країни

Кірілл Болюх та Олексій Середа посіли п’яте місце у синхронних стрибках у воду з 10-метрової вишки серед чоловіків. Наразі це найвища позиція для збірної України на Іграх у Парижі у тих видах спорту, де розігрували медалі.

Про це повідомляє НОК України.

Срібна призерка Олімпійських ігор-2016 у командній шаблі Аліна Комащук не змогла пройти до 1/8 фіналу. «Попереду командні змагання, тож маю надію на достойний виступ у них», — зазначила спортсменка у коментарі для пресслужби НОК України.

Тим часом Ольга Харлан вийшла у півфінал Олімпіади-2024 у фехтуванні на шаблях. У чвертьфіналі вона здолала угорку Анну Мартон – 15:7.

Наш плавець Михайло Романчук, чинний бронзовий призер Олімпійських ігор на жаль, не пройшов до фіналу Олімпіади на дистанції 800 метрів вільним стилем. Сталося це за результатами кваліфікації, інформує Суспільне спорт. У кваліфікації Романчук мав пливти у третьому запливі. Серед його суперників — обидва медалісти попередньої Олімпіади на 800-метрівці — американець Боббі Фінке, що здобув “золото”, та срібний призер Грегоріо Пальтріньєрі.

19-річна Ніка Шарафутдінова дебютувала на Олімпійських іграх-2024. Спортсменка не змогла пробитись у півфінал кваліфікації з плавання на дистанції 100 метрів на спині. Шарафутдінова – єдина представниця України у плаванні на Олімпіаді-2024 серед жінок.

А ось українські веслувальники Хмара та Ковальов пройшли у півфінал легких парних двійок на Олімпіаді-2024. Український екіпаж обійшов три збірні: Мексики, Японії та Узбекистану.

Боксер Дмитро Ловчинський припинив виступи на Олімпіаді: поступився австралійцеві Теремоані у першому ж раунді нокдауном. Від України на Іграх виступлять ще два боксери: Олександр Хижняк та Айдер Абдураімов.

Українська дзюдоїстка у вазі до 57 кг Дарʼя Білодід завершила виступи на своїх других Олімпійських іграх у кар’єрі. В 1/8 фіналу поступилась представниці Японії Харуки Фунакубо.

Наша тенісистка Даяна Ястремська закінчила свої виступи в одиночному розряді. У другому раунді змагань програла колумбійці Камілі Осоріо. Попереду в Ястремської залишається матч парного розряду з Мартою Костюк проти польок Магди Лінетт та Аліції Росольської.

Сьогодні ж розіграли четвертий комплект нагород з велоспорту — в чоловічому маунтенбайку. Спортсмени долали вісім кіл дистанції протяжністю 4.4 кілометра. 21-річний Олександр Гудима дебютував на Олімпіаді. Але його зняли з перегонів на передостанньому, сьомому колі — як колового. В заліку український дебютант Олімпіади посів 32-ге місце.

Перед цим наша велоспортсменка (маунтенбайк): Яна Беломоіна на 26-му місці завершила змагання у дисципліні крос-кантрі.

Між тим, у нас є Федерація велосипедного спорту України. Хто персонально і коли відповість за цей ганебний провал у роботі, у підготовці спортменів? Очільник Федерації Андрій Грівко, який проживає в Монако? На цю тему дивіться відео:

 

Like

Редакція

Редакція “Українського репортера”


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *