Ліга Європи: «Шахтар» здолав португальську «Бенфіку»

Першим з українських клубів офіційний матч у 2020 році проводив чемпіон країни. У Харкові «Шахтар» у першому поєдинку 1/16 фіналу Ліги Європи здолав португальську «Бенфіку».

Підопічні Луїша Каштру, на відміну від суперників, мали змогу цілеспрямовано готуватися до єврокубкового протистояння, але контрольні матчі на зборі в Туреччині, звісно, не порівняти з офіційними зустрічами. У «Бенфіки» ж у розпалі національний чемпіонат, команда перебуває в ігровому тонусі. Проте на початку поєдинку на ОСК «Металіст» гра загалом була рівною. Можливо, у діях гостей спостерігалося менше браку, але помаранчево-чорні частіше загрожували воротам суперника.

А в середині першого тайму господарі навіть зуміли відправити м’яч до сітки — Марлос вдало зіграв на добиванні після удару Мораеса. Але головний арбітр Боббі Медден за допомогою системи VAR, яку сьогодні вперше було задіяно в Лізі Європи, визначив у півзахисника «Шахтаря» положення «поза грою».

Непогано розпочали помаранчево-чорні й другу 45-хвилинку. Тайсон віддав чудовий пас на хід Мораесу, але Влаходімос парирував удар форварда. Невдовзі Ісмаїлі завершив свій прохід пострілом у стійку, а потім ще й Марлос примусив голкіпера демонструвати майстерність. Тиск гірників зрештою дався взнаки, й Алан Патрік відзначився, влучно пробивши в нижній кут із-за меж штрафного майданчика.

«Бенфіка» відповіла досить швидко. Томаш Тавареш пройшов Матвієнка, обігрався із Серві й пробив Пятова ударом із близької відстані. Знову знадобилася допомога VAR, і рефері не зарахував гол через офсайд, але призначив пенальті за фол Кривцова на Серві. Піцці виконав 11-метровий вдало. 1:1. Але й «Шахтар» знайшов сили на гідну відповідь. Тайсон із Мораесом асистували Коваленку, і Віктор завершив швидку атаку.

Ліга Європи. 1/16 фіналу. Перший матч

«Шахтар» (Україна) — «Бенфіка» (Португалія) — 2:1 (0:0)

Голи: Алан Патрік (56), Коваленко (72) — Піцці (67, з пенальті).

«Шахтар»: Пятов (к), Болбат, Кривцов, Матвієнко, Ісмаїлі, Степаненко, Алан Патрік (Маркос Антоніо, 80), Марлос (Коноплянка, 83), Коваленко, Тайсон (Тете, 90+4), Мораес.
Запасні: Шевченко, Бондар, Майкон, Сікан.
Тренер: Луїш Каштру.

«Бенфіка»: Влаходімос, Т. Тавареш, Рубен Діаш, Ферру, Грімальдо, Флорентіну, Таарабт, Піцці (к) (Самаріс, 90+2), Шикінью (Рафа Сілва, 79), Серві, Сеферович (Вінісіус, 69).

Запасні: Злобін, Н. Тавареш, Жота, Дієго Соуза.

Тренер: Бруну Лаже.

Арбітр: Боббі Медден (Шотландія).

Попереджений: Флорентіну (90+5).

Матч-відповідь відбудеться в Лісабоні 27 лютого.

Інформація та фото Української асоціації футболу

Like

Редакція

Редакція “Українського репортера”


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *