Ліга націй: УЄФА офіційно затвердила формат турніру

Наступного року в Європі вперше стартуватиме Ліга націй – новий футбольний турнір для національних збірних, покликаний замінити товариські матчі офіційними, де команди будуть змагатися з рівними за класом суперниками.

Новий турнір відбудеться у вересні – листопаді наступного року, а поки УЄФА затвердила регламент та формат проведення змагань.

Отже, 55 національних збірних, які перебувають під егідою УЄФА, відповідно до їхніх рейтингів розіб’ють на чотири ліги: A, B, C, D.

Перші 12 команд рейтингу потраплять в лігу А, наступні 12 – в лігу В, наступні 15– в лігу С, останні 16 – в лігу D.

Ліги A і B складатимуться з чотирьох груп по три команди.

Ліга C складатиметься з однієї групи з трьома командами і трьох груп по чотири команди.

Ліга D складатиметься з чотирьох груп по чотири команди.

На груповій стадії команди зіграють з кожним суперником вдома та на виїзді. Переможці кожної з груп ліги А гратимуть у фінальній стадії, де визначиться чемпіон Ліги націй. В інших лігах B, C, D працюватиме класична схема – кращі команди підніматимуться у рангом вищий дивізіон, гірші вилітатимуть у рангом нижчий.

Жеребкування групового етапу Ліги націй відбудеться 24 січня 2018 року у Лозанні.

Щодо збірної України, то згідно з нинішнім рейтингом наша команда потрапить до ліги B, адже посідає у рейтингу європейських збірних 15-е місце. Хоча, якщо команда Шевченка проб’ється на ЧС-2018, не виключено, що «жовто-сині» піднімуться в рейтингу, увійдуть до 12 найсильніших команд і таким чином потраплять до ліги А нового турніру.

Ярослав ТИМОШИК

Like

Редакція

Редакція “Українського репортера”


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *