Гасло “Героям слава!” на футболках українських гравців вдарило по Кремлю

Нова футбольна форма української збірної не сподобалася Кремлю. Тому Російський футбольний союз надіслав лист до УЄФА, де поскаржився на “політичний лозунг” на формі української збірної на чемпіонаті Європи.

Тим часом президент Української асоціації футболу Андрій Павелко заявив, що зараз перебуває у Римі, де тривають перемовини з представниками УЄФА з приводу футбольної форми української збірної. Про це Павелко написав у Фейсбуку.

“Учора ввечері (9 червня. Ред.) ми отримали лист від УЄФА щодо нових рішень, які були прийняті стосовно форми національної збірної з футболу.

Зранку, я терміново вилетів у Рим, де перебуваю зараз і де тривають наші перемовини з представниками УЄФА.

У своєму листі УЄФА підтверджує, що дизайн нашої форми був попередньо погоджений до кожної літери і з гаслом “Героям слава!”. Це гасло вже давно є традиційним привітанням для наших вболівальників на всіх стадіонах і на всіх матчах національної збірної України! Воно футбольне і саме тому було затверджене УЄФА. Кілька днів тому це підтвердив і офіційний коментар європейського футбольного союзу щодо нового дизайну форми нашої збірної.

УАФ завжди поважала міжнародні спортивні принципи і слідувала правилам, якими у своїй роботі керуються найвищі футбольні органи. Так було й цього разу, і буде надалі”. У четвер стало відомо, що союз європейських футбольних асоціацій зажадав від збірної України по футболу прибрати з форми для чемпіонату Європи напис “Героям слава”.”

Як розповідав “Український репортер”, Союз європейських футбольних асоціацій (УЄФА) погодив форму збірної України для виступу на чемпіонаті Європи 2020.

Президент Української асоціації футболу Андрій Павелко у Фейсбуку вже продемонстрував форму, у якій на Євро-2020 будуть грати футболісти національної збірної країни. На футболці розмістили силует України разом з окупованим Росією Кримом, а також написи: “Слава Україні!” і “Героям слава!”.

Головним атрибутом форми наших футболістів стане оберіг і символ, дорогий серцю кожного українця, – зазначає Анжрій Павелко.  “Це найцінніший для всіх нас обрис нашої країни. Єдиної і неподільної батьківщини з Кримом, Донецьком, Луганськом, Києвом, моїм рідним Дніпром, Львовом, Одесою і усіма містами і селами, де головною мелодією з дитинства є мелодія національного гімну. Де на “Слава Україні!” відповідають гаслом “Героям слава!” і яке тепер також буде на формі та надихатиме наших футболістів на нові перемоги.

Ми віримо, що силует України додасть сил гравцям, адже вони битимуться за всю Україну. А вся Україна, від Севастополя і Сімферополя до Києва, від Донецька і Луганська до Ужгорода підтримуватиме їх у кожному матчі. Це надзвичайно важливо і для футболістів, які дуже хвилюються і мріють виступити якнайкраще на Євро-2020, і для мільйонів наших вболівальників, які вірять у команду Андрія Шевченка. Футбол і національна збірна — єднають Україну! Слава Україні!”

Матчі Євро 2020 триватимуть з 11 червня до 11 липня 2021 року. На турнірі зіграє і національна збірна України.

Малюнок Андрія Петренка.

Коментар із Фейсбуку

 

Like

Редакція

Редакція “Українського репортера”


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *